in

EPPUR SI MUOVE: Za vikend u Poreč stigao rekordan broj gostiju

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Dugo je vremena zbog epidemioloških mjera kod nas i u susjednim državama sve bilo prazno. turisti su bili rijetkost. No, proteklih dana sve je živnulo, na cijeloj se Poreštini primjećuje veći broj stranaca. Od direktora Turističke zajednice grada Poreča Nenada Velenika saznajemo da je proteklog vikenda zabilježen rekordan broj gostiju u jednom danu – 4.200 što je oko 50% od rekordne 2019. godine.

-Od 1. do 23. svibnja na području naše TZ-e ostvareno je 44.000 noćenja i skoro 11.000 dolazaka. Najbrojniji gosti bili su Hrvati, pa Nijemci, Slovenci, Austrijanci … Za 2-3 dana Nijemci će preuzeti vodeću poziciju realiziranog turističkog prometa.

Vidi se pomak s njemačkog tržišta jer je u subotu stiglo 1.100 Nijemaca u Poreč. No, osim njih stigli je stiglo i 400 Austrijanaca, te skoro 300 Slovenaca. Ako budemo nastavili s ovakvom epidemiološkom situacijom vjerojatno ćemo realizirati solidnu turističku sezonu, optimističan je Velenik.

Što se tiče vrste smještaja, gosti koji su stigli najviše borave u hotelima, a potom u privatnom smještaju, kampu i nekomercijalnom smještaju, odnosno u vlastitim vikendicama.

K tome, ne manje važna je i informacija o cijepljenju turističkih djelatnika. Dakle, cijepljenje kreće ovaj tjedan za privatne iznajmljivače i radnike u TZ-u. Prijavilo se 100-tinjak privatnih iznajmljivača s napomenom da su se mogli prijaviti samo osobe koje su nositelji rješenja o kategorizaciji, doznali smo nadalje od Velenika.

policijska postaja poreč foto tanja kocijančić

POREČ: MUP priprema obnovu policijske postaje – gradskog rugla

POREČ: Jadran remizirao s Krkom i nastavlja borbu za naslov