in

POREČ: MUP priprema obnovu policijske postaje – gradskog rugla

Foto Tanja Kocijančić

Krajem prošle godine u Hrvatskom saboru, prigodom donošenja proračuna za 2021., prihvaćen je amandman koji je Klub IDS-a predložio na prijedlog Grada Poreča – da država izdvoji 10 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Policijske postaje Poreč. Radi se o zgradi koja je u vlasništvu države, koju koristi policija i kojoj je stvarno već godinama prijeko potrebna obnova. Budući da je prošlo nekoliko mjeseci, a na zgradi još nema naznaka da bi radovi trebali početi, pitali smo odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova kada planiraju krenuti s rekonstrukcijom zgrade, odnosno misle li možda izgraditi novu postaju izvan grada. Naime, u gradskim kuloarima moglo se čuti da bi za policiju bilo najbolje kada bi dobili novu zgradu izvan centra gdje bi građanima bila lakše dostupna.

Evo što kažu iz sjedišta MUP-a u Zagrebu.

-Ministarstvo unutarnjih poslova nema u planu izgradnju nove zgrade policijske postaje u Poreču budući ne raspolaže građevinskim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Poreča, a koje bi svojom veličinom i položajem odgovaralo potrebama za izgradnju policijske postaje, ističu iz MUP-a.

Što se tiče zgrade policije kazali su nam da je u tijeku izrada projektnog zadatka za njezinu obnovu i priprema za izradu tehničke dokumentacije i troškovnika radova temeljem kojih će se izvoditi potrebni radovi.

-Radovima će se poboljšati izgled same zgrade, ali će se i energetski obnoviti, što podrazumijeva izvođenje radova na krovnoj konstrukciji, zamjenu vanjske stolarije, vanjske ovojnice zgrade, izvedbu toplinske izolacije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja i drugo. Nakon što bude izrađena tehnička dokumentacija provest će se postupak javne nabave radi odabira izvođača radova i sklapanja ugovora o izvođenju radova, javili su iz MUP-a.

Točan termin početka radova nisu nam napisali, ali s obzirom da smo pred vratima turističke sezone za očekivati je da će se to dogoditi tek na jesen.

POREČANKE ostale bez jako puno novaca pri kupnji Bitcoina – Evo kako su ih cyber kriminalci prevarili

EPPUR SI MUOVE: Za vikend u Poreč stigao rekordan broj gostiju