in

POREČ: MUP priprema obnovu policijske postaje – gradskog rugla

Foto Tanja Kocijančić

Krajem prošle godine u Hrvatskom saboru, prigodom donošenja proračuna za 2021., prihvaćen je amandman koji je Klub IDS-a predložio na prijedlog Grada Poreča – da država izdvoji 10 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Policijske postaje Poreč. Radi se o zgradi koja je u vlasništvu države, koju koristi policija i kojoj je stvarno već godinama prijeko potrebna obnova. Budući da je prošlo nekoliko mjeseci, a na zgradi još nema naznaka da bi radovi trebali početi, pitali smo odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova kada planiraju krenuti s rekonstrukcijom zgrade, odnosno misle li možda izgraditi novu postaju izvan grada. Naime, u gradskim kuloarima moglo se čuti da bi za policiju bilo najbolje kada bi dobili novu zgradu izvan centra gdje bi građanima bila lakše dostupna.

Evo što kažu iz sjedišta MUP-a u Zagrebu.

-Ministarstvo unutarnjih poslova nema u planu izgradnju nove zgrade policijske postaje u Poreču budući ne raspolaže građevinskim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Poreča, a koje bi svojom veličinom i položajem odgovaralo potrebama za izgradnju policijske postaje, ističu iz MUP-a.

Što se tiče zgrade policije kazali su nam da je u tijeku izrada projektnog zadatka za njezinu obnovu i priprema za izradu tehničke dokumentacije i troškovnika radova temeljem kojih će se izvoditi potrebni radovi.

-Radovima će se poboljšati izgled same zgrade, ali će se i energetski obnoviti, što podrazumijeva izvođenje radova na krovnoj konstrukciji, zamjenu vanjske stolarije, vanjske ovojnice zgrade, izvedbu toplinske izolacije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja i drugo. Nakon što bude izrađena tehnička dokumentacija provest će se postupak javne nabave radi odabira izvođača radova i sklapanja ugovora o izvođenju radova, javili su iz MUP-a.

Točan termin početka radova nisu nam napisali, ali s obzirom da smo pred vratima turističke sezone za očekivati je da će se to dogoditi tek na jesen.

bitcoin kriptovaluta prevara internet kriminalci

POREČANKE ostale bez jako puno novaca pri kupnji Bitcoina – Evo kako su ih cyber kriminalci prevarili

EPPUR SI MUOVE: Za vikend u Poreč stigao rekordan broj gostiju