in

FABIO CAPELLO, popularni talijanski nogometni trener posjetio hrvatski štand na turističkom sajmu u Milanu

Hrvatska turistička zajednica od 9. do 11. veljače 2020. godine predstavlja hrvatsku turističku ponudu na najvažnijem talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu, koji ove godine obilježava 40 godina postojanja. Prvi dan sajma bio je rezerviran za široku publiku, dok su preostala dva dana usmjerena na poslovnu publiku i susrete s ključnim strateškim partnerima. Danas je održana posebna prezentacija Kvarnera i Rijeke EPK 2020., a na sajmu prisustvuju direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ministar turizma Gari Cappelli, Veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić te generalni konzul u Milanu Stjepan Ribić. Štand HTZ-a posjetila je i pročelnica Ureda za turizam grada Milana Roberta Guaineri koja je hrvatskim turističkim čelnicima predstavila smjer razvoja milanskog turizma, kao i jedan od najpopularnijih talijanskih nogometnih trenera svih vremena Fabio Capello.

FABIO CAPELLO, popularni talijanski nogometni trener posjetio hrvatski štand na turističkom sajmu u Milanu
Fabio Capello drugi slijeva

„Sajam BIT u Milanu jedan je od najvažnijih sajmova na nama iznimno važnom talijanskom tržištu s kojeg smo u prošloj godini ostvarili rast od oko 3 posto u dolascima i noćenjima. Talijansko tržište karakteriziraju kasnije rezervacije, prodaja turističkih aranžmana najintenzivnija je početkom travnja pa je naše prisustvo na ovom sajmu izvrsna prilika da se susretnemo s ključnim partnerima i dodatno ojačamo svoju poziciju u Italiji. Talijani su peti najbrojniji gosti u našoj zemlji, te sam siguran da ćemo brojnim marketinškim aktivnostima koje provodimo u Italiji utjecati na nastavak pozitivnih trendova, a optimizam nam daju i dobre najave ključnih turoperatora, avioprijevoznika, brodara“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Hrvatska se delegacija u sklopu sajam BIT susrela s Ivanom Jelinić, predsjednicom talijanskog udruženja putničkih agencija FIAVET, a tom je prilikom potpisana i obnova sporazuma po kojem je Predstavništvo HTZ-a u Milanu pridruženi član ovog udruženja koje okuplja 1.500 turističkih agencija i turoperatora, a FIAVET je ujedno i osnivač Confturismo, velike gospodarske konfederacije koja okuplja više od 500.000 kompanija. U nastavku dana predviđeni su sastanci s predstavnicima talijanskog brodara SNAV, jedne od vodećih mediteranskih brodarskih kompanija koja u svom rasporedu od travnja do listopada prometuje na relaciji Ankona – Split. SNAV na svojim stranicama aktivno promovira Hrvatsku, a flota im se sastoji od hidrofolova, katamarana i brodova velike brzine. Sastanak je predviđen i sa predstavnicima Gomo Viaggia, talijanskim brodarom, turoperatorom i putničkom agencijom koja iz matične luke Pesaro povezuje Italiju s Lošinjem, Novaljom, Rabom, Rovinjem, a od ove godine i Pulom.

Ministar Cappelli je naglasio kako Hrvatska i Italija imaju dugu zajedničku povijest zbog čega su ove dvije zemlje duboko povezane kroz kulturu i običaje. „Naša je zemlja jedna od najomiljenijih destinacija talijanskih turista te uživa imidž sigurne i ekološki očuvane bliske destinacije s bogatom eno-gastronomskom ponudom. Posebno smo popularna destinacija među talijanskim nautičarima te korisnicima usluga zdravstvenog turizma. Zbog toga iz godine u godinu bilježimo rast dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, a kako smo danas mogli vidjeti, interes Talijana za provođenjem odmora u Hrvatskoj te istraživanjem novih destinacija i dalje raste. I u 2020. godini očekujemo dobre rezultate s ovog tržišta pogotovo zbog promotivnih aktivnosti koje se poduzimaju u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU zbog kojeg će Hrvatska u razdoblju prve polovine godine biti eksponirana u svim europskim medijima. Nadamo se i kako će bogati program u sklopu predstavljanja Rijeke kao Europske prijestolnice kulture koji smo danas prezentirali pred talijanskim novinarima i turističkim agencijama, potaknuti Talijane da dio svojih godišnjih odmora provedu na Kvarneru“, poručio je ministar Cappelli.

O mogućnostima jačanja daljnje suradnje razgovara se s predstavnicima udruženja talijanskih turoperatora ASTOI koje okuplja preko 90 posto talijanskog turoperatorskog tržišta, kao i s predstavnicima turoperatora Solo Croazia koji jespecijaliziran isključivo za Hrvatsku te s predstavnicima španjolske aviokompanije Volotea. Ova aviokompanija leti na tri destinacije u Hrvatskoj: Pulu, Split i Dubrovnik.  

Kostimirani krapinski neandertalci pozivaju Talijane u Zagorje

Na štandu HTZ-a, tijekom svih dana održavanja sajma kojeg svake godine posjeti više od 40 tisuća ljudi, TZ Krapinsko-zagorske županije prezentira svoju eno-gastro, kulturnu i glazbenu ponudu pa tako svi posjetitelji sajma imaju priliku degustirati lokalne proizvode, a posebnu atrakciju čine kostimirani krapinski neandertalci koji animiraju posjetitelje na dolazak u Zagorje i Muzej krapinskih neandertalaca.

Na ovogodišnjem sajmu u sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu predstavlja deset suizlagača među kojima su turističke zajednice Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice Zagreba i Opatije te subjekti među kojima su Jadrolinija, Vir turizam, Solo Croazia te Bi village iz Fažane. (Izvor – priopćenje HTZ)

 

Porečke kadetkinje upisale dvije pobjede, ali i poraz od OK Funtana-Vrsar

Porečke kadetkinje upisale dvije pobjede, ali i poraz od OK Funtana-Vrsar

Ni u ISTRI nije bajno: U Hrvatskoj lani rođeno 988 beba manje nego 2018., u plusu samo pet rodilišta

Ni u ISTRI nije bajno: U Hrvatskoj lani rođeno 988 beba manje nego 2018., u plusu samo pet rodilišta