in

Filmom iz zlatnog doba porečkog turizma obilježen Svjetski dan turizma

Đani Šegon - Film o povijesti porečkog turizma - Foto Tanja Kocijančić

Nenad Velenik – Foto Tanja Kocijančić -Svjetski dan turizma 2021.

U čast jučerašnjem obilježavanju Svjetskog dana turizma u porečkom kinu prikazan je sinoć film, odnosno izbor dokumentarnih zapisa iz proteklih nekoliko desetljeća porečke Plave lagune, ondašnje Riviere, emisiju nacionalne televizije s Jadranskih susreta u Opatiji na kojima su Porečanima pobijedili… Kroz povijest porečkog turizma mogli su se vidjeti mnoga poznata lica kao primjerice Đanija Šegona, Antona Tomičića, Martina Janka i brojnih drugih.

Film o povijesti porečkog turizma u kinu – Svjetski dan turizma 2021.

U kino dvorani je zbog poznatih mjera na snazi bilo manje publike, a u uvodu je svih pozdravio u ime domaćina direktor Turističke zajednice Nenad Velenik.

Film o povijesti porečkog turizma u kinu – Svjetski dan turizma 2021.

Naglasio je da je Poreč odradio odličnu turističku sezonu i zahvalio se svima koji su tome doprinijeli. Svjetski dan turizma je upravo prilika da se svim djelatnicima koji u toj branši rade čestita i zahvali.

Film o povijesti porečkog turizma u kinu – Svjetski dan turizma 2021.

-Godinu ćemo završiti s 2,5 milijuna turističkih noćenja što je blizu 80% od rekordne 2019. U lipnju je još bilo neizvjesno. U jednom sam intervjuu izjavio ukoliko Istra zadrži nisku incidenciju Poreč će imati toliko gostiju da se neće moći obraniti. Moram priznati da su me mnogi zvali i pitali me što govorim. S odmakom od tri mjeseca moram priznati da sam bio u pravu. Poreč je ove sezone izgledao kao u najboljim turističkim godinama sa gužvama u svako doba dana i noći. Turizam i ovoga puta nije zakazao kao i volja i želja svih involviranih u turističku ponudu da gostima pružimo nezaboravne trenutke u destinaciji.

Film o povijesti porečkog turizma u kinu – Svjetski dan turizma 2021.

I zato hvala svima koji su učestvovali u kreiranju turističke ponude, vrijednim turističkim djelatnicima i ostalima koji servisiraju turizam. Bez vas ovako dobri rezultati ne bi bili mogući. Hvala lokalnoj samoupravi na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem koji nijedan trenutak nije dvojio u kojem smjeru treba voditi politiku manifestacija i masovnih okupljanja te time dati šansu turizmu. Hvala svim službama koje su doprinijele da gosti u Poreču mogu bez gužvi obavljati testiranja te se sigurni vratiti svojim domovima. Svjetski je dan turizma i prilika da se dokumentarnim filmom prisjetimo zlatnih vremena porečkog turizma, naglasio je Nenad Velenik.

TAR: Promjena termina za korona-testiranje

Od četvrtka do subote Vižinada obilježava Dan općine