in

Finale Dana hrvatskog turizma: Trijumf Rovinja, najbolji restoran porečki Spinnaker, a kamp Maravea iz Novigrada

U Osijeku je sinoć održano veliki finale “Dana hrvatskoga turizma” na kojemu su izabrani TOP 10 najboljih.

Turistička destinacija godine je Rovinj. Ova turistička perjanica u kojoj je ove godine otvoren najluksuzniji hrvatski hotel Park, ali i luksuzna nova marina, već je godinama u samom vrhu po broju noćenja, vrhunskoj gastronomskoj ponudi, kao i kulturnim i turističkim manifestiacijama. To je Rovinju donijelo ovogodišnje priznanje turističke struke.

Restoran godine je porečki Spinnaker, a turistički događaj godine Renesansni festival. Kamp godine je Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu. Hotel godine je Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu.
Nagradu za održivi turizam dobio je PP Papuk za Geopriče UNESCO geoparka, plaža godine je plaža Lopar na Rabu, marina godine Olive Island marina, Sutomišćica.

Rovinj/Foto: Aci marine

DMK turistička agencija godine je Katarina Line iz Opatije.

Nagradu “Anton Štifanić” dobili su u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga turistička agencija ID Riva Tours, zatim Ivan Sabljić u kategoriji pojedinca. Posebno priznanje za doprinos turizmu dobio je Vinko Prizmić, dugogodišnji čelnik Hrvatske gorske službe spašavanja koji je kao spasitelj radio punih 47 godina, a posljednjih 20 godina i kao voditelj GSS-a. Ove je godine otišao u više nego zasluženu mirovinu.

Frane Skoblar dobio je Hrvatsku turističku nagradu za životno djelo.


Državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrijom Plenkovićem  bio je na završnici Dana hrvatskog turizma u Osijeku.

Svečanosti dodjele nagrada u turizmu nazočili su i brojni ministri, župani, gradonačelnici i drugi gosti, s više od tisuću hrvatskih turističkih djelatnika.

JAVITE POLICIJI AKO STE GA VIDJELI: U Poreču nestao Bruno Baričević iz mjesta Perci

Mjesec poduzetništva – Klara Trošt Lesić: Dizajnom doživljaja do kvalitetnije ponude za klijente