in

FUNTANA: Plaža Perila očišćena od mulja i dodatno uređena

Uz plažu u Funtani uredit će interpetacijsku stazu posvećenu ribarskoj tradiciji - Foto Tanja Kocijančić

Dovršena je jedna od najvećih ovogodišnjih investicija Općine Funtana – s javne plaže Perila iz mora je izvađen mulj, čime je i produbljena. Upravo zbog toga ovih se dana turisti rado kupaju na ovoj plaži, posebice obitelji s malom djecom jer je dosta plitko. Prije zbog mulja nije bila toliko privlačna kao ostala mjesta za kupanje. Općina je u travnju potpisala ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Vodoprivreda Buzet vrijedan nešto više od 1,36 milijuna kuna s PDV-om, dok je nadzor radova povjeren tvrtki IG ugostiteljstvo, inženjerstvo i hidrogradnja iz Labina.

Plaža u Funtani - Foto Tanja Kocijančić
Plaža u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Kako je komentirao predsjednik Općinskog vijeća Igor Žiković, plaža je sada potpuno sređena i dodatno uređena, pa je odmah od početka lipnja primjetan veći broj turista. Srećom, njih je ove godine u Funtani daleko više nego prijašnjih godina u ovo vrijeme, te je na njoj svakodnevno gužva.

Ovu plažu najviše koriste gosti iz privatnog smještaja, ali i domaći stanovnici. Plaža raspolaže bogatom ponudom sadržaja – tu je popularni beach bar, a gosti mogu unajmiti i ležaljke, suncobrane, pedaline i kanue.

Podsjetimo, cilj ove investicije bio je da se duž cijele plaže izvadi mulj, potom produbi ulazak u more i poveća kapacitet plaže. Nakon vađenja mulja u tom dijelu naneseni su kameni obluci s kojima je izvođač radova nasipao i suhi dio obale namijenjen sunčanju gostiju.

Funtana plaža Perila - Foto Tanja Kocijančić
Funtana plaža Perila – Foto Tanja Kocijančić
Funtana plaža Perila - Foto Tanja Kocijančić
Funtana plaža Perila – Foto Tanja Kocijančić

Foto Grad Novigrad

Indijski veleposlanik posjetio Novigrad

Foto TZ Marčana - Arhiv 2021.

TZ Marčana organizira u petak KRNIČKE ĐIRE zgoru, zdolu i miće