in

Hrvatska među prvima u svijetu kreće s organiziranim cijepljenjem turističkih djelatnika

Ilustracija

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac objavila je kako će uskoro započeti organizirano cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika, a cijepljenje stalno zaposlenih i sezonskih radnika u turizmu trebalo bi biti gotovo do početka sezone. Na taj Hrvatska želi dodatno utvrditi percepciju sigurne destinacije za turizam s obzirom da je to nužno za uspješnu turističku sezonu.
 
Hrvatska je naime uspjela ostvariti najbolji rezultat u dolasku stranih gostiju prošle godine upravo zbog činjenice da smo gostima osigurali sigurno okruženje koje je omogućilo da nismo imali niti jedan slučaj širenja zaraze u komercijalnim smještajnim objektima. Uz sve mjere koje su to osigurale prošle godine, cijepljenje turističkih djelatnika će ove godine dodatno povećati sigurnost gostiju, ali i osigurati povoljnu epidemiološku situaciju u turističkim središtima.
 
”Uz projekt Safe stay in Croatia, ovo je dodatno jamstvo turistima kako Hrvatska ispunjava sve preduvjete za sigurno ljetovanje svakog gosta koji našu zemlju izabere kao svoju turističku destinaciju”, naglasila je ministrica Brnjac.
 
Hrvatska udruga turizma (HUT) je početkom godine provela anketu među turističkim djelatnicima koja je pokazala da ih se želi cijepiti visok postotak, oko 70 posto, što je stopa procijepljenosti koja bi trebala jamčiti visoku razinu sigurnost i za goste i za zaposlenike u turizmu i njihove obitelji.
 
“Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi pripreme turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, a pravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Izvor Hrvatska udruga turizma

POREČ: Naučiti odvajati otpad je lako i svi možemo naučiti kako

POREČ: Uhićeni jer su vozili bez vozačke i pod utjecajem alkohola