in

Hrvatska razmatra uvođenje brzih testova za turiste – Standard postavljaju Njemačka i Austrija

Ilustracija

Iako je Hrvatska sa incidencijom od 160 novooboljelih u posljednjih 14 dana na 100.000 stanovnika i dalje u samom vrhu najsigurnijih EU zemalja, ključni preduvjeti za kontrolu epidemije i osiguravanje kvalitetne epidemiološke situacije u narednim mjesecima bit će: udio procijepljenog stanovništva i dostupnost brzih testova.
 
Zbog relativno sporog procesa cijepljenja Hrvatska kao što su to već učinile neke zemlje Europske unije razmišlja o povećanju dostupnosti brzih testova za stanovništvo, ali i za turiste. To je vrlo važno jer ako ti brzi testovi postanu standard u Njemačkoj i Austriji, koje su naše ključne emitivne destinacije, treba postati standard i u Hrvatskoj. U tom kontekstu, važno je osigurati što veću dostupnost tih brzih testova u turističkim destinacijama, po mogućnosti i u objektima gdje borave turisti.
 
”Hrvatska razmatra model koji bi turistima omogućio testiranje brzim antigenskim testovima, kao i PCR testiranje na više punktova, o kojima će se odlučivati u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo”, istaknuli su iz Ministarstva turizma i sporta.

Izvor Hrvatska udruga turizma

Želite doprinijeti društvenim promjenama u svojoj zajednici? Prijavite se na Akademiju aktivni(h) u zajednici!

Čelnik Bina-Istre: Za pet godina od Pule do Zagreba za dva i pol sata