in

Objavljen poziv poduzetnicima za državne potpore u sklopu mjera gospodarskog oporavka

Hotelski restoran - Foto Valamar

Slijedom posljedica krize uzorkovane koronavirusom, koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektore turizma i sporta, Ministarstvo turizma i sporta 9. ožujka objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog oporavka. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) za velike poduzetnike i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za mikro, male i srednje poduzetnike, koji će odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita. 
 
Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru turizma i sporta te s njima povezanim djelatnostima. Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru turizma i sporta na teritoriju Hrvatske.
 
Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 1,5 milijardi kuna.
 
„Program dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta značajan je korak ka dugoročnom očuvanju likvidnosti poslovanja dionika u turizmu, sportu i povezanim djelatnostima, ali i dodatna potvrda kontinuirane brige Vlade o gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta“, poručila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Čelnik Bina-Istre: Za pet godina od Pule do Zagreba za dva i pol sata

POSAO U ISTRI: Zapošljavaju u Umagu, Novigradu, Poreču, Puli, Galižani, Rovinju…