in

Hrvatski grad uveo kazne za turiste: 300 eura za spavanje u parku, 150 za povraćanje

Split - Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Pijane turiste koji budu skidali gaće, povraćali i urinirali po kantunima očekuje šok.

Splitsko Gradsko vijeće je prihvatilo odluku o javnom redu i miru po kojoj će se tijekom turističke sezone novčano kažnjavati neprimjereni postupci na javnim mjestima. To se posebno odnosi na mlade turiste koji ljeti svojim postupcima remete mir građanima. Kako je objavila Slobodna Dalmacija, zabranjeno će tako biti konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama na udaljenosti manjoj od 100 metara od škola i vrtića na području cijelog grada.

Nadalje, zabranjeno je povraćanje i obavljanje nužde na javnim površinama, kao i spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima, parkiralištima i drugim površinama.

Neće biti dopušteno ni konzumiranje hrane i/ili pića na stepenicama ili na podu javne površine unutar Zone A, čija konzumacija bi dovela do njezinog prljanja ili oštećenja, kao i zadržavanje ispred ugostiteljskih objekata nakon kraja njihovog radnog vremena.

Svi navedeni prekršaji globit će se s 300 eura, osim spavanja na javnim površinama, za što će se iznos kazne biti upola manji – 150 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Cijeli članak na linku https://slobodnadalmacija.hr/split/pijane-turiste-koji-u-splitu-budu-skidali-gace-povracali-urinirali-po-kantunima-ocekuje-sok-evo-sto-ih-sve-ocekuje-1290751

Foto Istarska županija - Festival zavičajnosti u Fažani 2023.

Festival zavičajnosti u Fažani okupio istarske osnovnoškolce

mup policija radar

Radari u Istri u subotu 20. svibnja 2023.