in

HTZ dijeli vodu na graničnim prijelazima – ne i u Istri

Uslijed špice turističke sezone, kada u Hrvatskoj i dalje na dnevnoj bazi boravi više od milijun turista, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske organizira akciju dijeljenja vode za sve turiste koji će tijekom subote ući u našu zemlju.

Kako piše u priopćenju HTZ-a, akcija će se provoditi ove, ali i iduće subote na graničnim prijelazima BreganaMacelj i Rupa, od 9:00 do 13:00 sati, a voda će se, ovisno o procjeni na terenu, dijeliti i turistima na izlazu iz Hrvatske. Dodajmo kako će boce vode od 0,5l biti označene i prigodnom porukom turistima „Stay safe!“, odnosno „Ostanite sigurni!“.

„Ovom akcijom našim dragim gostima želimo pokazati da smo zemlja ljubaznih i dobrih domaćina te im se pritom, makar na simboličan način, zahvaliti na ukazanom povjerenju i odabiru naše zemlje kao kvalitetne i sigurne destinacije u kojoj će provesti svoj odmor. Gužve na granicama su velike što je dodatna potvrda kako smo se značajno približili rezultatima iz rekordne 2019. godine, a ovom malom gestom turistima, koliko je to moguće, želimo olakšati vrijeme čekanja“, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Na naš upit zašto ovom akcijom nisu obuhvaćeni granični prijelazi Kaštel i Plovanija, odgovoreno nam je: “Za sada su obuhvaćeni ovi granični prijelazi. Ako bude dodatnih svakako ćemo obavijestiti medije.”

HAK: Višesatna čekanja na GP-ima sa Slovenijom

Višesatna čekanja zabilježena su na graničnim prijelazima sa Slovenijom u oba smjera, izvijestio je oko 10 sati Hrvatski autoklub (HAK). Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko tri kilometra.

 Na A2 Zagreb-Macelj zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar.

I na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona vozila kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije je oko jedan kilometar.

Vatrogasci cijele Poreštine gasili požar u Labincima

VIŽINADA uživala u spektaklu HOMMAGE A CARLOTTA GRISI u čast baletnoj divi iz doba romantizma