in

HUT: U Hrvatskoj u srpnju 1,5 milijuna dolazaka i 11 milijuna turističkih noćenja

Plaža Belvedere/TZ Vrsar/Branko Juričić

U posljednjih tjedan dana ostvareno je gotovo pet milijuna noćenja, a posljednja četiri dana zaredom više od 630.000 noćenja dnevno, objavila je Hrvatska udruga turizma.

Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista, koji su ostvarili više od 11 milijuna noćenja, što je oko odnosno više od polovice dolazaka/noćenja od početka godine, objavila je u srijedu Hrvatska udruga turizma (HUT) u najnovijem newsletteru “Croatia Tourism & Travel Weekly”. 

Naime, Hrvatsku je od početka godine posjetilo više od 3,2 milijuna turista, koji su ostvarili više od 18 milijuna noćenja. 

HUT u svojoj tjednoj publikaciji navodi kako je u posljednjih tjedan dana ostvareno gotovo pet milijuna noćenja, a posljednja četiri dana zaredom bilježi se više od 630.000 noćenja dnevno. 

U newsletteru ističu kako hrvatska obala u srpnju ima najbolju epidemiološku sliku, što potvrđuje i rast broja gostiju na cijeloj obali, uključujući i Dalmaciju. 

Po podacima HUT-a, među obalnim županijama rekorder je Zadarska županija, koja je dosegnula razinu od gotovo 62 posto dolazaka (200 tisuća) i više od 67 posto (dva milijuna) prošlogodišnjih noćenja u srpnju. 

Najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke, potom Slovenije, Češke, Austrije i Poljske.

Trenutno su u Hrvatskoj otvorena 802 hotela i 407 kampova i svakodnevno se otvaraju novi turistički objekti i sadržaji u destinacijama diljem obale, ističu iz HUT-a.

Po podacima koje iznose, turisti su od početka godine najviše noćenja ostvarili u objektima u domaćinstvu, više od 7 milijuna,  zatim u kampovima 3,4 milijuna noćenja te u hotelima 2,6 milijuna noćenja. 

“U gotovo pet mjeseci otkada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze COVID-19, koji je bio uvezen, još nema službenih informacija da se iti jedan od državljana drugih država zarazio u komercijalnom smještaju u Hrvatskoj”, stoji u newsletteru HUT-a. 

Hrvatska i dalje, u usporedbi sa svojim glavnim konkurentima na Mediteranu, ima najbolju epidemiološku sliku i najmanje aktivnih slučajeva, odnosno situacija u ključnim turističkim destinacijama na obali i priobalju i dalje je iznad nacionalnog prosjeka i premašuje razinu najsigurnijih EU članica. Hrvatska nastavlja biti najsigurnija, najbliža i najprihvatljivija destinacija za odmor na Mediteranu svim gostima iz EU, ističu iz HUT-a.

Podsjećaju i da je Hrvatska turistička zajednica odlučila uložiti dodatnih milijun kuna u komunikacijsku kampanju s ciljem brzog i pravovremenog obavještavanja javnosti o svim novonastalim promjenama u segmentu putovanja s naglaskom na Hrvatsku kao sigurnu i dostupnu turističku destinaciju.

Poreču odobrena sredstva za EU projekt: “(G)rad s mladima!˝

Poreču odobrena sredstva za EU projekt: “(G)rad s mladima!˝

U Hrvatskoj novih 108 slučajeva zaraze, dvije osobe preminule: ‘Nismo zadovoljni brojkama‘

U Hrvatskoj novih 108 slučajeva zaraze, dvije osobe preminule: ‘Nismo zadovoljni brojkama‘