in

Istra osnovala povjerenstvo za turizam – Na čelu je Fabrizio Radin, a članovi Veljko Ostojić, Anton Kliman, Ivan Jakovčić, Darko Lorencin…

Foto TZ Poreč

Odlukom župana Fabrizija Radina osnovano je Povjerenstvo za turizam Istarske županije u 2020. godini, kao stručno i savjetodavno tijelo župana. Povjerenstvo ima zadatak aktivno pratiti i analizirati epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa na području Istarske županije, Republike Hrvatske i glavnim emitivnim tržištima Istarske županije i njene implikacije na turističku sezonu na području Istre. Svoje aktivnosti vezane uz turističku sezonu na području Istarske županije, Povjerenstvo će koordinirati sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije. Također, predlagat će mjere Vladi Republike Hrvatske za potporu turističkom sektoru u svim segmentima i rješavanju problema, kao i mjere istarskim gradovima i općinama za potporu poduzetnicima s ciljem održavanja djelatnosti i zadržavanja postojećih radnih mjesta. Povjerenstvo će koordinirati javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti koje imaju za cilj polučiti maksimalne rezultate u spašavanju turističke sezone. Nadalje, osmišljavat će mjere, aktivnosti i projekte marketinških aktivnosti prema najznačajnijim emitivnim tržištima Istarske županije, te po potrebi obavljati i druge poslove koje mu povjeri župan.

Za predsjednika Povjerenstva imenovan je župan Fabrizio Radin, a za članove Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i predstavnik svih jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji; Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma i predstavnik hotelijera i kamping turizma; Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori; Marijan Ritossa, predstavnik malih obiteljskih hotela i privatnog smještaja; Sean Lisjak, predsjednik Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori; Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije; Valter Flego, bivši župan Istarske županije i aktualni zastupnik u Europskom parlamentu; Ivan Jakovčić, bivši župan i bivši zastupnik u Europskom parlamentu; Anton Kliman, bivši ministar turizma i aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru te Darko Lorencin, bivši ministar turizma.

Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije imenovana je za tajnicu Povjerenstva, budući da će stručne i administrativne poslove za Povjerenstvo obavljati spomenuti Upravni odjel.

Mandat Povjerenstva traje do 31. prosinca 2020.

Veli Maj: Nova prometnica, nogostup i javna rasvjeta za Kampac

Bez posla bi mogao ostati svaki četvrti građanin EU: U Hrvatskoj ugroženo 200.000 radnika