in

Istra prva mediteranska regija u zelenom: Najbolja poruka pred početak sezone

Istramet/Rabac/Foto David Faraguna

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, Njemačka je ovog tjedna četiri hrvatske županije stavila na listu ”zelenih” regija. To su Istarska, Požeško-slavonska, Bjelogorsko-bilogorska i Krapinsko-zagorska županija.

Stavljanje tih županija na ”zelenu” listu za putnike znači da se od prošle nedjelje, 7. ožujka, pri povratku u Njemačku iz spomenutih županija ne mora predočiti negativan PCR test i nije potrebna karantena.

Takva situacija bez ograničenja u putovanjima za turiste ključna je za uspjeh ove turističke sezone, kako za Istru kao regiju koja privlači najveći broj turista, tako i za ostatak jadranskih regija. Tako je i odmah po svrstavanju Istre u ”zelenu” regiju, vidljiv porast interesa s njemačkog tržišta za odmor u Istri.

Za domaći turistički sektor vrlo je bitno Njemačka konzistentnost u poštivanju regionalnog pristupa u procjeni sigurnosti neke destinacije, jer to posebno motivira građane određene regije, u Hrvatskoj su to županije, na odgovorno ponašanje.

”Činjenica da je Istra jedna od nekolicine zelenih regija u čitavoj Europi, i to u trenutku kada sve zemlje članice EU bilježe rast trenda oboljelih, odašilje odličnu poruku pred početak sezone. Nijemcima je Istra još u sjećanju kao jedna od posljednjih europskih regija koje su ostale u ”zelenom”  prošle jeseni pa sada ova dobra situacija pred sezonu sigurno pozitivno utječe na generalnu percepciju Istre i Hrvatske. No, imamo još puno posla do početka sezone oko poboljšanja epidemiološke situacije u zemlji. Povoljna epidemiološka situacija i percepcija sigurnosti su ključ za uspjeh ove sezone”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Istarska županija objavila natječaj za dodjelu stambenih kredita zdravstvenim radnicima „ISTRAMEDIC 2021.“

MUP: “Ako ste komunicirali s ovim Fejs stranicama javite se”