in

Iz slovenskih medija – Na hrvatskoj obali sigurni samo Istra i Kvarner

Foto TZ Vrsar

Na hrvatskoj obali sigurni su samo Istra i Kvarner. Ostali dijelovi hrvatskog Jadrana pripadaju područjima rizika od infekcije, a najugroženiji dijelovi su na sjeveroistoku zemlje, piše danas slovensko Delo.

Među hrvatskim županijama duž jadranske obale sigurne su samo Istarska i Primorsko-goranska županija, rekao je Jelko Kacin danas na konferenciji za novianre slovenske Vlade.

-Južna obala naših susjeda na srednjoj je razini u pogledu rizika ili udjela aktivnih infekcija u stanovništvu, dok je sjeveroistok zemlje obojen u crveno, piše ovaj slovenski dnevnik.

Podaci o aktivnim infekcijama u Hrvatskoj odražavaju da su samo ove dvije obalne županije sigurne, ostali dijelovi Jadrana već pripadaju međuprostoru, a najugroženiji dijelovi su u Slavoniji.

Nakon petka kada su razgovarale delegacije Hrvatske i Slovenije predvođene premijerima Nacionalni institut za javno zdravstvo pripremio je grafički prikaz infekcija u Hrvatskoj, piše nadalje Delo.

Od početka epidemije najviše zaraza bilo je u Zagrebu, 893, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 641 zarazom. Najmanji broj zaraza bio je u Međimurskoj županiji koja graniči sa Slovenijom.

-Osam županija je sigurno, od kojih na obali samo Istra i Primorsko-goranska županija. U posljednjih 14 dana u Istri je zabilježeno 1,92 zaraženih na 100.000 stanovnika, a u Primorsko-goranskoj županiji, koja obuhvaća i područje Kvarnera, 5,28 zaraženih na 100.000 ljudi, objavilo je Delo danas, 13. srpnja.

ODLUKA U SRIJEDU: Božinović najavio promjenu režima na granicama sa zemljama u kojima epidemija nije pod kontrolom

NOVIH 50 SLUČAJEVA: Božinović: ‘Trgovine ne smiju uslužiti nikoga bez maske!‘

ALKOHOL kumovao nesreći kod Limskog kanala - tri osobe ozlijeđene

Zbog prometne nesreće kod MOSTA RAŠA cesta zatvorena za promet