in

KAŠTELIR: Prihvaćen program Turističke zajednice – Među planovima za 2020. i udruživanje u klaster RIVIERA POREČ

Foto Tanja Kocijančić

Na nedavno održanoj Skupštini Turističke zajednice općine Kaštelir Labinci njen predsjednik  Enio Jugovac i voditeljica TZ-a dr.sc. Romina Sinosich izvijestili su prisutne članove o izvanrednim ovogodišnjim rezultatima – ostvareno je 17% više noćenja te 21% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu. Ujedno je i pohvaljen ciklus manifestacija Ljeto u Kašteliru.

Sinosich je članove Skupštine upoznala s programom rada za 2020. godinu, posebno naglasivši važnost ulaska općine u turistički klaster Riviera Poreč. 

Istaknula se odlična suradnja s novim bike centrom Via Tempora, te plan da se do proljeća uredi kaštelirska bike/trekking staza.  U planu je također preuređenje, odnosno adekvatna valorizacija Etno muzeja. Dio sjednice bio je posvećen i nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma općine 2019. – 2025. godine, sukladno kojoj su određene osnovne smjernice turističkog kretanja.

Nastavlja  se odlična suradnja s općinom što se tiče logističke potpore i poslova unapređenja uvjeta boravka gostiju i unapređenju turističke infrastrukture, kao i unapređenje outdoor  aktivnosti, koje će biti usklađene u klasterskoj suradnji Riviera Poreč.

Potom je Sinosich članove Skupštine detaljno upoznala s novom zakonskom regulativom turističkih zajednica, naglasivši da će, sukladno novom pravilniku o turističkoj pristojbi, prihod od boravišne pristojbe u idućoj godini biti uvećan za 40%. 

U tijeku je također i realizacija nove arhive fotografija općine te web stranice turističke zajednice.

Zaključno su članovi Skupštine prihvatili programa rada TZ-a za 2020. u kojem se nastavljaju dosadašnje uspješne aktivnosti, s ambicijom da područje Općine Kaštelir-Labinci sve kvalitetnije prati rast svog turističkog kretanja, naglasila je Romina Sinosich.

Adventska utrka Poreč – Trči se za pomoć CENTRU ZA INKLUZIJU

TAR: Kuhano vino i karamelizirane jabuke posebna blagdanska ponuda u DeguStazioneu