in

Maistra s tri otvorena hotela, ostali počinju raditi nakon otvaranja granica

Domaći hotelijer Maistra jedina je grupacija koja je u Hrvatskoj tijekom mjera suzbijanja epidemije imala otvorena tri hotela, a ostali će njezini objekti, ponajprije kampovi u Rovinju i Vrsaru početi raditi po otvaranju granica, kažu iz te tvrtke. Maistra trenutno za smještaj domaćih i stranih gostiju ima otvorena tri hotela – Westin u Zagrebu, Adriatic u Rovinju i Hilton u Dubrovniku. Po otvaranju granica planiraju otvaranje kampova, a potom i hotela i resorta u Rovinju i Vrsaru.

Ukupno Maistra, koja posluje u sastavu Adris Grupe, upravlja s 20 hotela, 11 turističkih naselja i šest kampova, u kojima je prošle godine ostvareno 3,6 milijuna noćenja.

Iz tvrtke ne iznose predviđanja koliko će ove godine ostvariti noćenja. Trenutno bilježe upite i rezervacije za drugi dio godine, i to najviše s najbližih tržišta.

Cijene bez znatnih promjena 

Za cijene noćenja kažu da se ove godine nisu i neće znatno mijenjati, jer smatraju da takve ‘akcije’ imaju vrlo upitne kratkoročne efekte, a dugoročno su u pravilu vrlo štetne. Nastavit će suradnju sa svim partnerima koji žele i mogu dalje poslovati, dok marketinške i prodajne aktivnosti usmjeravaju i na nove kanale i druge tržišne segmente, pritom koristeći vrijeme kada ne rade za unapređenje usluge i ponude kako bi bila atraktivna gostima u post-korona razdoblju.

“Sve planirane i započete investicije u 2020. ćemo i dovršiti, a nastavljamo i s izradom projekata za 2021. Konkretne investicije ove godine u Istri uključuju nastavak renoviranja u hotelu Eden, dok je najvažnija ona u podizanje kvalitete ponude u rovinjskim i vrsarskim kampovima”, poručuju iz Maistre.

U Zagrebu, gdje su u vlasništvu hotela iz sastava HUP-Zagreb, počinju projektiranje kompletne obnove hotela Panorama i Westin, dok se u Dubrovniku spremaju za treću fazu uređenja hotela Hilton Imperial. S hotelom Marjan u Splitu, za koji su nedavno završili i formalni postupak preuzimanja, ulaze i na to turističko odredište i spremaju se za njega.

Broj zaposlenika ove godine ovisi o broju smještajnih kapaciteta koje će otvoriti, a to pak ovisi o bukingu.

“Organiziramo poslovanje primjereno novonastalim okolnostima te za sada nismo razmatrali mogućnost otpuštanja zaposlenih. Stabilna smo kompanija i bez obzira na situaciju izazvanu koronavirusom i što zbog toga određeno vrijeme neće ni biti uobičajenih poslovnih aktivnosti niti dotoka prihoda, osigurali smo sredstva za nesmetanu isplatu plaća”, naglašavaju iz te kompanije, napominjući da većina zaposlenih trenutno koristi slobodne dane i godišnje odmore.

Ipak,  zasad su zaustavili planirano sezonsko zapošljavanje. Ističući da je turizam pogođen kao nikada do sada, te od javnog sektora očekuju nastavak mjera za pomoć turizmu kako bi premostili razdoblje bez ili smanjene poslovne aktivnosti do početka sezone 2021.

Izvor: Privredni.hr

Istarski Stožer – 14. svibnja svi su nalazi opet NEGATIVNI

policija mup ilustracija

MUTNA POSLA: Jedan reketario, a drugi napao policajca