in

MUTNA POSLA: Jedan reketario, a drugi napao policajca

Ilustracija MUP

Privedeni u pritvosrku jedinicu PU istarske zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznuda i prisila prema službenoj osobi

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo iznuda dok se 50-godišnjaka sumnjiči da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak u utorak 12. svibnja u Raši i Labinu u nekoliko navrata uputio ozbiljne prijetnje 50-godišnjaku tražeći od njega povrat novčanog duga, koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje. Potom je došao do kuće u Vinežu gdje je prvo lupao po vratima kuće nakon čega se fizički sukobio s 50-godišnjakom. Po dolasku policije na mjesto događaja, u trenutku kada je policijski službenik pokušao spriječiti daljnji napad, 50-godišnjak ga je nekoliko puta odgurnuo sprječavajući ga na taj način u obavljanju službene radnje.

Muškarci su uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje te su po okončanju kriminalističkog istraživanja jučer oko 21 sat privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, priopćeno je iz istarske policije.

Maistra s tri otvorena hotela, ostali počinju raditi nakon otvaranja granica

POREČ: Pri kraju sanacija starog deponija na Košambri što EU financira s 10 milijuna bespovratnih kuna