in

Na obalu stiže 68 stranih policajaca – dvostruko više nego lani

Strani policajci u Puli - Foto MUP/Ilustracija

Na sigurnost stranih gostiju ove sezone pazit će i 68 stranih policajaca iz 15 različitih policijskih uprava. Dvostruko je to veći broj stranih policajaca nego što ih je u Hrvatskoj bilo godinu ranije, a ljetna operativna centrala radit će do 15. rujna u 24-satnom dežurstvu. 

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je da policajci dolaze u sklopu projekta ‘Sigurna turistička destinacija’ koji je ostvaren u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te HTZ-om.

“I ove godine željeli smo poslati poruku kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s ostalim ministarstvima, prije svega s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvom turizma čini sve kako bi ova turistička sezona, koja je na neki način već počela, protekla sigurno za sve naše ljude i za sve naše goste”, rekao je Božinović.

Strani policajci u Hrvatskoj pratit će se opće stanje sigurnosti, posebice stanje kriminaliteta i javnog reda i mira, nadzirat će se i upravljati stanjem u prometu, na graničnim prijelazima i na moru. 

Izvor Hrvatska udruga turizma

Regionalnu Covid kartu posjetilo više od 70.000 ljudi – Najviše interesa iz Njemačke

Europska unija dogovorila ublažavanje restrikcija pred ljetnu sezonu