in

Novigrad: Promocija novog brenda na Svjetski dan turizma – Šarmantan i pun doživljaja

Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić

Turistička zajednica Novigrada i Grad Novigrad obilježili su Svjetski dan turizma u Centru za manifestacije i kulturu (CMIK) multimedijalnim predstavljanjem novog brend identiteta destinacije Novigrada. Razigrani logotip/vizualni identitet nastao je u suradnji s Markom Bausom, magistrom dizajna i njegovim suradnicima, a sam rad na brendiranju započeo je pred četiri godine te je uključivao studiozno ispitivanje Novigrađana u fokus grupama, rad u radionicama sa sudionicima iz privatnog i javnog sektora kao i brojnim gostima grada od kojih se trebao dobiti odgovor o njihovoj percepciji Novigrada. Istovremeno su obavljena i on line istraživanja na ciljnim društvenim mrežama na 120 tisuća ispitanika i time je u konačnici definirana strateška pozicija i temeljne vrijednosti Novigrada iz koje je proizišao objedinjeni brend destinacije, odnosno logotip. O tijeku i konceptu nastanka brenda govorio je njegov autor, dizajner Baus, pojasnivši koje sve vrijednosti u sebi logotip sublimira.

Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić
Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić

Tri temeljne vrijednosti: šarmantnost, aktivnost i doživljaj

Kao prvu njegovu karakteristiku tj. vrijednost istaknuo je šarmantnost grada u šarmantnoj Istri (Charming Istra). Druga vrijednost je aktivnost koja je prisutna u zdravom pristupu životu  Novigrađana, a treća kvaliteta novigradske strateške vrijednosti sadržana u logotipu dočarava doživljaj mjesta. Likovni znak je stiliziran posebnim slovima s rafiniranim mediteranskim bojama te predstavlja poznata gradska obilježja i lokacije u strateškoj destinaciji Novigrada na svjetskoj turističkoj mapi.

Direktorica TZ Novigrada Vesna Ferenac je potom istaknula da sam izgled logotipa slovima i koloritom komunicira razigranost destinacije kojom se želi podići njena vidljivost te privući nove goste na odredište, osobito izvan glavne turističke sezone.

-Novi je brend već implementiran tj. u primjeni je  još od ovoga ljeta u raznim vidovima promotivnih materijala i našao se kao jedinstven, atraktivan suvenir otisnut na majicama, torbama i ostalim uporabnim predmetima, a vizualno dočarava doživljaj i strateške vrijednosti grada još kroz četiri promotivna filma.

Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić
Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić

Gradonačelnik Anteo Milos zatvorio je svečanost inauguracije brendiranja destinacije istaknuvši, između ostaloga, da će zasigurno ovim promotivnim materijalima i marketinškim novitetima ponuditi gostima  jednu ljepšu i privlačniju sliku grada kojom će ih motivirati za dolazak, pa time utjecati na bolje financijske rezultate, što  je u konačnici svrha i cilj svih dionika u turističkoj niši.

Napisala i snimila Sanja Bosnić

Novi brend Novigrada- Foto Sanja Bosnić

TAR – Pozdrav jeseni učenika drugih razreda na Lanterni

droga policija mup

POREČ: Policija kod dilera našla 42 grama kokaina