in

Novost: VIŽINADA EXPERIENCE CARD – Brošura s popustima kod domaćih proizvođača kojom se želi potaknuti turiste na veću potrošnju

Vižinada/Foto Studio Sonda

U Vižinadi raste broj gostiju svake godine, a mahom su smješteni u privatnom smještaju, odnosno u brojnim kućama za odmor. Turistička zajednica u namjeri da pomogne svojim proizvođačima vina, maslinovog ulja, lavande i brojnih drugih proizvoda, ali i da poboljša svoju turističku ponudu, osmislila je novi projekt pod nazivom Vižinada Experience Card. Njime se želi potaknuti turiste da bolje upoznaju ono što se nudi, ali i da troše u mjestu u kojem borave.

Brošura je okupila one koji su se odazvali pozivu TZ-a za sudjelovanje i koji su bili spremni gostima ponuditi određene popuste.

-Radi se o projektu kojim se želi bolje povezati pružatelje usluga smještaja s ugostiteljima i proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi se goste potaknulo na veću potrošnju unutar destinacije te time uključilo što veći broj dionika u stvaranju turističke ponude. U projekt su uključeni zainteresirani proizvođači i ugostitelji s područja Općine Vižinada, ali i Dinopark Funtana i Jama Baredine od obližnjih atrakcija. Ubuduće se planiraju uključiti i drugi zainteresirani kako bi gostima koji borave u Vižinadi ponudilo što više sadržaja, komentirao je općinski načelnik Marko Ferenac.

Za sada su pripremili jednostavniju varijantu brošure, jer su projekt zgotovili tijekom ovog ljeta.

U njoj su popusti na razne proizvode i usluge, a gost, ukoliko želi iskoristiti te pogodnosti, treba doći do željenog proizvođača i(li) ugostitelja koji mu potom svojim potpisom i pečatom odobrava dani popust.

-Ovakav vid suradnje i povezivanja lokalnih proizvođača je dobro prihvaćen. Nakon sezone razmotrit ćemo efekte projekta i izraditi brošuru za sljedeću sezonu u kojoj će se naći i ostale usluge. U njoj će biti moguće i oglašavanje drugih zainteresiranih ponuđača. Cilj je pojačati lokalnu turističku potrošnju te da gosti koji borave u Vižinadi što više upoznaju kraj koji su posjetili. Ovakvi projekti u potpunosti su u skladu i s nacrtom Strategije razvoja turizma Općine Vižinada koji će se uskoro pustiti u javnu raspravu, a u kojem je povećanje lokalne potrošnje jedan od prioritetnih ciljeva, pojasnio je Ferenac.

Budući da brošure još nisu preuzeli svi privatni iznajmljivači, iz TZ-a ih pozivaju da to učine kako bi svojim gostima omogućili da iskoriste ove pogodnosti.

Bez vode 9. kolovoza dio Tara i Višnjana

ROMANCE IN KAŠTELIR: Little Whisper duo nastupa 15. kolovoza