in

HTZ otvorio prijave za godišnje turističke nagrade – među njima i ona koja nosi ime Porečana Antona Štifanića

Nagradu za živitno djelo lani je dobio Jerko Sladoljev

Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade 2019. u kategorijama Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine te Atrakcija godine s potkategorijama kulturna atrakcija, prirodna atrakcija, turistički događaj godine i plaža godine. Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“.

Rok za podnošenje kandidatura za kategorije nagrada Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine  i „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ je 1. srpanj, dok je rok za podnošenje kandidatura za Hrvatsku turističku nagradu, odnosno Godišnju nagradu „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo 31. kolovoza, priopćio je HTZ.

Dodajmo kako su u 2019. godini uvedene dvije nove potkategorije: Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije te Najuspješnija nautička destinacija. Također, više se neće birati najuspješnija City break destinacija, a za razliku od prijašnjih godina u kategoriju odmorišnog turizma mogu se prijaviti destinacije iz kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske. Dodatno, u kategoriji Atrakcija godine uvedena je nova potkategorija Prirodna atrakcija godine, dok se nagrada u potkategoriji Rekreacija i zabava više neće dodjeljivati.

Podnošenje kandidatura obavlja se isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice, a više informacija o prijavama moguće je dobiti putem maila nagrade@htz.hr.

„I ove ćemo godine dodijeliti prestižne Godišnje hrvatske turističke nagrade za najbolje pojedince, destinacije i projekte koji će obilježiti 2019. godinu. Cilj ovih priznanja je nagrađivanje, ali i motiviranje svih dionika u turizmu na daljnji kvalitetni rad i razvoj projekata koji hrvatskom turizmu osiguravaju održiv rast i razvoj“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako će nagrade biti dodijeljene u sklopu Dana hrvatskog turizma koji se ove godine prvi put održavaju u Slavoniji.

Ministar turizma Gari Cappelli održavanje Dana hrvatskog turizma u Slavoniji istaknuo je kao značajno u godini koja predstavlja prekretnicu u razvoju turizma hrvatskog kontinenta što je jedan od prioriteta Vlade RH. „Jedan od ciljeva naše turističke politike je razvoj kontinenta, ali i kontinuirano unapređivanje kvalitete proizvoda i usluga koje je nemoguće postići bez kvalitetnog ljudskog kapitala. Čovjek je ključ uspjeha i vrijedan resurs u našoj cjelokupnoj turističkoj ponudi. Kao i prijašnjih godina, vrhunac najvećeg turističkog skupa bit će dodjela nagrada onima koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama da iz godine u godinu budemo sve bolji“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Počela Giostra – Poreč se vratio u doba baroka

VIŽINADA: Obilježen Dan antifašističke borbe