in

Pandemija mijenja navike njemačkih putnika

Poreč/Kolovoz 2020. - Foto Tanja Kocijančić

Brojna istraživanja pokazala su kako se uslijed globalne pandemije koronavirusa mijenjaju i navike njemačkih putnika u 2021. godini, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić koja je napravila analizu zaključaka nekoliko posljednjih istraživanja na njemačkom tržištu.
 
Rezultati istraživanja jedne od najvećih svjetskih online agencija eDreams Odigeo pokazuju kako 46 posto Nijemaca cijepljenje smatra neophodnim uvjetom za putovanja izvan Njemačke. Prema analizi Booking.com, 56 posto putnika će prilikom putovanja biti opreznije, ali će i dalje putovati, dok će 38 posto Nijemaca imati strože kriterije pri odabiru smještaja, a pri tome će posebno voditi računa o zdravlju, higijeni, čistoći i sigurnosti. Pritom će više od polovice ispitanika radije izabrati smještaj i destinaciju s jasno naznačenim mjerama sigurnosti.
Generalni trendovi putovanja u 2021. godini prema Booking.com analizi su samostalna, luksuzna i kraća putovanja, kulinarski užici i regionalna hrana te odmor s obitelji i prijateljima. 60 posto sudionika istraživanja za ljeto 2021. priželjkuje “opuštajući odmor i uživanje u lokalnim gastro specijalitetima”.
Najveća svjetska tražilica za kuće za odmor HomeToGo također je provela istraživanje na 16 milijuna korisnika koje je pokazalo kako će 70 posto ispitanika putovati u ovoj godini, 71 posto će putovati autom, a 61 posto preferira kuću za odmor u prirodi. Prema FeWo-direktu, potražnja za kućama za odmor daleko od gradova porasla je za 650 posto u drugoj polovini 2020.
Također, Njemačka udruga turizma DRV predstavila je novi trend “home officea na sunčanoj lokaciji”, takozvanog Bleasure Worka – Business and Pleasure Work. 

Izvor Hrvatska udruga turizma

Danas, 11. veljače, obilježava se Dan i značaj broja 112

POREČ: Položen vijenac za Antona Grabara kod njegove rodne kuće