in

Uvodi se velika promjena oko naplate prometnih kazni. Više ih nećemo moći izbjeći

Foto Policijska uprava istarska

Predstavnici Vijeća EU-a i Europskog parlamenta postigli su u srijedu privremeni politički dogovor o direktivi koja bi trebala olakšati izvršenje kazni za vozače koji počine prometne prekršaje u drugoj državi članici.

Privremeni politički dogovor, koji još moraju potvrditi Vijeće i Parlament da bi postao zakon, odnosi se na dopunu direktive iz 2015. o prekograničnoj razmjeni informacija o prometnim prekršajima u cestovnom prometu.

“Revidirani zakon osigurat će jednak tretman za sve vozače u EU bez obzira na njihovo državljanstvo”, rekao je belgijski ministar za mobilnost Georges Gilkinet.

Nova direktiva sada će, osim najčešćih i najozbiljnijih prekršaja kao što su prekoračenje brzine ili vožnja pod utjecajem alkohola i droga, uključivati i druge prekršaje.

Među njima su nepoštivanje razmaka između vozila, ignoriranje zabrane pretjecanja, opasno pretjecanje, prekršaji pri parkiranju kao što je parkiranje preblizu raskrižju ili zebri, prelazak pune bijele crte, vožnja u pogrešnom smjeru, nepoštivanje pravila o korištenju koridora za hitne slučajeve ili korištenje preopterećenog vozila.

Nakon što nova pravila budu i formalno usvojena, države članice imat će dvije i pol godine za prenošenje direktive u svoja nacionalna zakonodavstva.

(Izvor Hina)

Foto Policijska uprava istarska

Otkriveni provalnici u kontejner. Istarska policija objavila kako će ih kazniti

Foto Usluga Poreč - Marina

Priprema Marine Poreč za novu sezonu – velika ulaganja i podizanje standarda usluge