in

Počeo proljetni ciklus edukativnih radionica za privatne iznajmljivače sjeverozapadne Istre

Foto Klaster Sjeverozapadna Istra

Ciklus od sedam edukativnih radionica Udruge za privatne iznajmljivače sjeverozapadne Istre održava se tijekom ožujka i travnja u gradovima i općinama gdje udruga djeluje, Umagu, Novigradu, Brtonigli, Bujama, Grožnjanu, Oprtlju i Motovunu.

Prva iz niza radionica održala se u Umagu 17. ožujka u Muzeju Grada Umaga, na temu „Kulturno-povijesni spomenici Umaga i okolice“. 

Druga po redu radionica slijedi u srijedu, 22. ožujka u Novigradu. Mjesto održavanja je Centar za manifestacije i kulturu (CMIK), s početkom u 18 sati. Tema je “Uloga lokalnog stanovništva i iznajmljivača u podizanju kvalitete doživljaja gostiju u turističko destinaciji“. Zainteresiranima za sudjelovanje na radionici organiziran je autobusni prijevoz iz Umaga u 17 sati, Buja u 17,25 sati te Brtonigle u 17,40 sati.

Treća u nizu radionica održat će se u petak, 24. ožujka u Brtonigli. Mjesto održavanja je Turistička zajednica Brtonigle i hotel „San Rocco“, s početkom u 18 sati. Tema je „Tematske rute za goste“. Zainteresiranima je osiguran autobusni prijevoz iz Umaga u 17 sati, iz Novigrada u 17,30 sati.

Četvrta radionica organizira se u petak, 31. ožujka u rasadniku Šumarije u Frančeskiji (Savudrija), u 13 sati. Tema radionice nosi naslov „Najprikladnije biljke za ostavljanje maksimalnog efekta na goste“. Dolazak na radionicu osobnim vozilima.

Peta radionica slijedi u Grožnjanu, u petak, 7. travnja, u 17,30 sati. Mjesto održavanja je u Koncertnoj dvorani Kaštela i Ateljeu Roka Zelenka. Tema je „Grožnjan – grad umjetnika i značaj autohtonog dara za goste“. Organiziran je autobusni prijevoz za sudionike. Iz Umaga u 16 sati, Novigrada 16, 25 sati, Brtonigle 16, 40 sati i Buja 17 sati.

Šesta i sedma radionica planirane su u Bujama i Motovunu, na temu „Priprema objekata za goste“ te “Priprema zdravog doručka za goste“, a za mjesto održavanja i vrijeme bit će pravovremeno objavljeni.

Sve radionice su besplatne. Prijave za sudjelovanje nisu obavezne, no preporuča se javiti udruzi ili Turističkoj zajednici zbog procjene broja sudionika, s obzirom da dolaze privatni iznajmljivači iz cijele sjeverozapadne Istre. Autobusni prijevoz je u organizaciji udruge, a kreću s autobusnih kolodvora iz pojedinih mjesta.

Uvijek više, uvijek bolje! Dođite u što većem broju!

Organizatori edukativnih radionica su: Udruga privatnih iznajmljivača sjeverozapadne Istre, u suradnji s Turističkim zajednicama Umaga, Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana, Oprtlja i Motovuna.

Izvor: Udruga privatnih iznajmljivača sjeverozapadne Istre

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u utorak 21. ožujka 2023.

Foto Karate klub Finida Poreč u Opatiji

Porečka Finida treća na Opatija Cupu s čak 16 medalja