in

POREČ – Prvi PromoForum – konferencija o upravljanju ljudskim resursima u turizmu

Foto Jadranka hoteli

PromoForum je edukativno lice Promohotela – međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam s fokusom na inovacije i razvoj ljudskih potencijala u HoReCa području koji će se odvijati 13. veljače u Poreču. Promohotel će se odvijati od 12. do 15. veljače.

Ovogodišnji PromoForum, kao prvo takvo izdanje, prava je poslastica puna predavanja, demonstracija, tema i ideja. Riječ je o mjestu koji okuplja poslodavce te predstavnike turističkog i hotelskog srednjeg i nižeg menadžmenta iz regije s ciljem razmjene najboljih praksi, predstavljanja inovativnih i nekonvencionalnih rješenja, alata i metoda za unaprjeđenje procesa u području hotelijerstva, ugostiteljstva i restoraterstva.

Glavna tema upravljanje ljudskim resursima u turizmu

PromoForum spaja teoriju i praksu kroz čitav niz specijaliziranih predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja upravljanja generacijskim razlikama, netradicionalnog načina prodaje, NeuroHR-a, ugostiteljstva, gemifikacije i transformacijskog coachinga.

Također, na forumu će se moći testirati podsvjesne reakcije sebe i svojih djelatnika, odnosno timova, te će se moći pristustvovati transformacijskom predavanju o tome kako preuzeti kontrolu te koristiti svoj potpuni potencijal u svim profesionalnim ulogama.

PromoForum je namijenjen direktorima hotela, restorana, kampova, barova, wellness centara, pomoćnicima direktora hotela, restorana, kampa, wellness centra, direktorima i voditeljima hrane i pića, direktorima i voditeljima ljudskih potencijala, direktorima i voditeljima recepcije, direktorima i voditeljima sala, odnosno barova, direktorima i voditeljima odjela domaćinstva, vlasnicima restorana, barova i kafića, vlasnicima malih obiteljskih hotela i voditeljima njihovih timova, vlasnicima kampova i voditeljima njihovih timova te svima koji žele biti korak ispred u osobnom i profesionalnom razvoju.

Uvodno predavanje, na temu NeuroHR-a, održat će Marinela Dropulić Ružić, vlasnica brenda Meraklis koji se bavi održivim razvojem ljudskih potencijala. Predavanjem će pojasniti zašto je poticanje promjena ponašanja djelatnika dugotrajan proces te će predstaviti metodu mjerenja impulsa mozga u realnom vremenu (NeuroHR) koja će se moći i uživo isprobati.

Dalibor Šumiga iz Promosapiensa, kompanije koja se bavi bihevioralnim marketingom i potrošačkom psihologijom, svojim predavanjem dat će potpuno drugačiji pogled na digitalno doba, vječito pitanje je li novac bitan te kako se mjeri uspjeh.

Monika Ivanovićiz Infobip-a govorit će na temu kako integrirati strane djelatnike u organizaciju i okuženje? „Uvoz“ radne snage mjera je na koju se odlučuje sve veći broj poslodavaca, međutim ključna pitanja su – jesmo li spremni na zapošljavanje stranih djelatnika? Znamo li što to znači za naš tim i organizaciju? Koji su ključni koraci u tom zapošljavanju te kakvu pripremu radimo u tom segmentu? O ovim temama, procesu, rješenjima i iskustvima integracije i asimilacije stranih djelatnika u naše okruženje razgovaramo s Monikom, employer branding koordinatoricom uspješnog vodnjanskog Infobipa. Ovaj razgovor će zasigurno otvoriti neke nove perspektive o temi koja je naša sadašnjost i budućnost.

Nagrađivani šef restorana s Michelinovom zvjezdicom Pelegrini iz Šibenika, Rudolf Štefan, objasnit će kako stvoriti tim koji će živjeti posao. Također, predstavit će i svoju filozofiju prema djelatnicima, na koja znanja i vještine stavlja fokus te kako integrira mlade ljude u svoj tim.

Gemifikacija je metoda učenja i prijenosa znanja temeljena na igrama koju sve više koriste najuspješnije korporacije na svijetu. Taj fenomen će pobliže predstaviti Bernard Šutić iz The Walnut Grove Group. Ovo predavanje predočit će specifična rješenja za veću angažiranost i manji stres, uključujući danske poslovne simulacije za prevenciju stresa, liderstvo i učinkovit timski rad.

„Jest ćemo samo ono što ulovimo“, misao je vodilja Dragana Vojvodića iz Sandler Treninga, koja će biti prožeta njegovim predavanjem o prepoznavanju prodajnih učinkovitosti djelatnika. „Jesu li vaši ljudi dodavači ili prodavači“, postavlja pitanje Dragan.

Završnu riječ imat će dr. sc. Kenan Crnić iz KC Academy na temu kako raditi pametnije, a ne napornije. Ovo predavanje usmjereno je na osobni razvoj u svim našim ulogama, koje počinje s tim da se naučimo ovladati svojim mislima, nadvladati svoja ograničenja te povećati svoju produktivnost upravljajući prioritetima i svojim najvećim resursom – vremenom.


Traže se radnici za sezonu – Uz Dane poslova u turizmu otvoren i online sajam portala MojPosao.hr

energetska obnova kuća

Država će sufinancirati energetsku obnovu kuća