in

POREČ: Reuters i Daily mail o Plavoj Laguni i pripremi turističke sezone

Hotel Parentium Plava laguna

Reuters, međunarodna news agencija koja posluje na 200 lokacija diljem svijeta te je sinonim neovisnosti i integriteta posjetila je prošloga tjedna hotel Parentium Plava Laguna u Poreču.

Reuters piše kako su porečke ulice za sada puste, ali se zahvaljujući mjerama da se turisti i turistički djelatnici zadrže COVID – free priprema dobra turistička sezona.

U Hrvatskoj se naime, planira cijepiti 80.000 turističkih radnika kroz sljedećih nekoliko tjedana a gostima se također nude testovi na COVD – 19. Porečki hotelijeri od sredine svibnja očekuju više gostiju, kako će se restrikcije za putovanja postupno smanjivati diljem Europe, a i sami se dobro pripremaju, kako piše Reuters. To je prenio niz drugih svjetskih medija poput britanskog Daily Maila.

„Mnogo investiramo u sigurnost naših gostiju, kao što su to dezinfekcijski aparati, pleksiglas zaštite, zapošljavanje dodatnih radnika, posebice na integral stolovima u restoranima, kao i njihova dodatna edukacija te osmišljavamo pametna rješenja kako bismo bismo omogućili beskontaktne prijave i odjave i plaćanja“, poručuju iz Plave Lagune, u čijem je sastavu hotel Paretium kojeg smo nedavno posjetili i uvjerili se da je sigurnost na visokom mjestu“, piše Reuters.  

Reuters izvještava na 16 jezika, a doseg mu je milijarda čitatelja. Reutersovu vijest prenijeli su poznati svjetski mediji kao što je britanski Daily Mail, kao i niz drugih europskih medija, priopćeno je iz Plave lagune.

Istarski stožer donio odluku o produljenju mjera do 3. svibnja

Bez vode 27. travnja dio Malog Maja i Rošina