in

POREČ: Turističke brojke za Uskrs iznad očekivanja. U jednom danu gotovo 10 tisuća gostiju

Uskrs u Poreču 2023. - Foto Grad Poreč

Sliježu se dojmovi uskrsnih blagdana, koji su u Poreč, uz jedan od najbogatijih programa do sada, donijeli i veliki broj gostiju, kako domaćih tako i stranaca. Poreč je uz bogati program i lijepo vrijeme bio jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj ovog produženog vikenda.

Statistički, brojke govore da je u odnosu na 2022. godinu, od 1. travnja do 10. travnja Turistička zajednica grada Poreča zabilježila na svom području 47.000 dolazaka gostiju, čak 21 posto više nego lani, i 155.000 noćenja ili  25 posto više nego lani. Najveći broj gostiju došao je iz Njemačke, a slijede Italija, Austrija i Hrvatska. Najviše gostiju zabilježeno je  u subotu 8. travnja kada je u Poreču boravilo gotovo 10 tisuća gostiju. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima, a slijede privatni, te nekomercijalni smještaj.

-Raduju nas odlični rezultati ostvareni u destinaciji Poreč u predsezoni iako smo bili umjereno optimistični s obzirom na porast cijena energenata i na političku situaciju vezanu za rat u Ukrajini. Osim toga, za Uskrsne blagdane nastavili smo s odličnim brojkama zahvaljujući i atraktivnosti i sadržajnosti programa kojeg smo ponudili mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine. Ukoliko ne bude nekih nepredvidljivih situacija smatram da smo na pragu jedne odlične turističke sezone, kaže direktor TZ-a Poreča Nenad Velenik.

Cijeli zabavni i gastro program za Uskrs u Poreču organizirali su Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je  zadovoljstvo dobrim odazivom domaćih i gostiju na pripremljene manifestacije. – Uskrs, u našem gradu tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone i drago mi je što je smo zajednički organizirali ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, najbogatiju di sada i to tijekom cijelog produženog vikenda. Nadamo se da će se dobre turističke brojke i nastaviti, a mi nastavljamo s organizacijom manifestacija koje slijede za Dan Grada, Prvi maj, Vinistra, Concours Mondial de Bruxelless i sportske manifestacije u svibnju, ali i u sezoni i tijekom cijele godine, zaključio je gradonačelnik.

Izvor Grad Poreč

BOOKtiga - Foto Gradska knjižnica Poreč

Kreće BOOKTIGA u Poreču: Poziv volonterima

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: U goste na djeljoj radionici udruga SF&F Mordele