in

Poreč za Novu godinu ima rezultat iznad očekivanja. Velenik: Treba nam agresivnija promocija

Nenad Velenik - Foto Tanja Kocijančić

U terminu od 24. prosinca prošle godine do 2. siječnja na području Turističke zajednice Poreča ostvareno je ukupno 13.500 noćenja što je iznad očekivanja, saznajemo od direktora TZ-a Nenada Velenika.

advent poreč 2021 foto manuel paljuh
Advent Poreč – Foto Manuel Paljuh

Bilo je otvoreno 10-ak hotela i nešto kapaciteta u privatnom smještaju. Po nacionalnosti, dodaje Velenik, bilo je najviše gostiju iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije. Dnevni rekord realiziran je na Silvestrovo kada je na području grada boravilo 2.500 gostiju.
Nažalost, navodi Velenik, zbog trenutno najzaraznijeg soja virusa omikrona Božić i Nova godina prošli su nam s „gorkim okusom u ustima“. Puno turista, naime, nije putovalo, jer broj zaraženih posljednjih je dana premašio sva očekivanja.

-Upravo zbog toga možemo biti zadovoljni što smo ostvarili takve rezultate s naših glavnih emitivnih tržišta, iako su oni na razini 50% popunjenosti iz 2019. godine. Naročito veliki pad bio je s tržišta Italije koje u posljednjih nekoliko godina konstantno pada.
Poreč u 2022. godinu ulazi optimistično, ali oprezno. Svjesni smo činjenice da možemo odraditi kvalitetniju predsezonu, naročito privlačenjem evenata koji generiraju veliki broj noćenja. U suradnji s regionalnom turističkom zajednicom te hotelijerima udružit ćemo znatna sredstva u promociju na našim emitivnim tržištima jer konkurencija već u ovom trenutku radi na većoj procijepljenosti te zadržavanju niske incidencije. Stoga, moramo računati da Hrvatska u 2022. godini neće biti jedina sigurna destinacija po pitanju COVID-a. Upravo se iz tog razloga moramo nametnuti agresivnijom promocijom te na vrijeme iskomunicirati sve komparativne prednosti koje nudimo kao zemlja, regija, destinacija, zaključio je direktor TZ-a Nenad Velenik.

Advent Poreč - Silvestrovo 2021. - Foto Tanja Kocijančić
Advent Poreč – Silvestrovo 2021. – Foto Tanja Kocijančić

Lokacija buduće benzinske crpke u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Vijećnička pitanja u FUNTANI – Kada će početi izgradnja benzinske crpke i obnova ceste do Aquacolorsa?

korona covid

Istarski stožer: Još pet preminulih. Broj novozaraženih i dalje jako visok