in

Vijećnička pitanja u FUNTANI – Kada će početi izgradnja benzinske crpke i obnova ceste do Aquacolorsa?

Lokacija buduće benzinske crpke u Funtani na cesti prema Poreču- Foto Tanja Kocijančić

Na zadnjoj lanjskoj sjednici Općinskog vijeća Funtane vijećnici su postavili pitanja uglavnom komunalnog karaktera. Pa je tako vijećnica izabrana s nezavisne liste grupe birača Silvija Štifanić pitala o statusu izgradnje benzinske stanice i rekonstrukcije ceste DC75 od Funtane do vodenog parka Aquacolors. Općinski načelnik Mladen Grgeta odgovorio je kako trgovačko društvo Adria Oil d.o.o. namjerava benzinsku stanicu staviti u funkciju i otvoriti do početka turističke sezone. Što se rekonstrukcije ceste DC75 od Funtane do Aquacolorsa tiče, komentirao je da je postupak dobivanja građevinske dozvole za tu investiciju pri kraju te su Hrvatske ceste tu dionicu uključile u proračun za 2022., pa se stoga očekuje da će javna nabava za izvođenje radova biti provedena prije turističke sezone, dok će se s izvođenjem radova započeti nakon turističke sezone.

Vijećnika izabranog s nezavisne liste birača Andreu Štifanića zanimalo je kako Općina napreduje s uređenjem plaže Perila te šetnice od zone Šterna-Perila prema kampu Puntica.

Načelnik Mladen Grgeta odgovario je kako je Općina dobila dozvolu za vađenje mulja i nasipavanje šljunkom na plaži Perila pa to treba kroz Plan upravljanja pomorskim dobrom evidentirati. Ističe kako će se po donošenju Plana nabave za 2022. raspisati natječaj za izvođenje radova pa očekuje da će plaža biti uređena do početka turističke sezone. Što se uređenja šetnice tiče pojasnio je kako je zamišljeno uređenje šetnice od boćališta kroz kamp Puntica pa sve do marine. Dodao je da je tijekom 2022. planirana izrada projektne dokumentacije i ishođenje dozvola pa će se s izvođenjem radova vjerojatno krenuti tek 2023. godine.

Vijećnicu IDS-a Ivanu Prekalj Martinčević zanimalo je u kojoj su fazi radovi na rekonstrukciji stare škole te kada se planira useljenje općinske uprave i komunalnog poduzeća Puntica u novouređene prostorije. 

Načelnik Grgeta rekao je kako se izvođenje radova na rekonstrukciji stare škole odvija u roku te se dovršetak prve faze radova očekuje u lipnju. Napomenuo je kako će se u siječnju započeti s provlačenjem instalacija vode, struje i grijanja te se potom kreće s izradom fasade i krova, a stolarija i rasvjetna tijela su već naručena kako bi sve bilo pravovremeno spremno za ugradnju. Naposljetku kazao je da se useljenje općinskih ureda i komunalnog poduzeća Puntica u novouređene prostorije planira obaviti tijekom turističke sezone, dok će se nakon sezone nastaviti s izvođenjem preostalih faza radova.

BUJSKI UČENICI izvrsni na natjecanju Best in English – Među najboljima u Hrvatskoj Erik Prenc

nenad velenik 9.2.2021 foto tanja kocijančić

Poreč za Novu godinu ima rezultat iznad očekivanja. Velenik: Treba nam agresivnija promocija