in

Promotivnom filmu “RIJEKA – I MISS YOU” drugo mjesto na prestižnom filmskom festivalu u New Yorku

Na jednom od najdugovječnijih i najprestižnijih filmskih festivala u Sjedinjenim Državama, NEW YORK FESTIVALS – FILM & TV AWARDS promotivni  film Turističke zajednice grada Rijeke pod nazivom “RIJEKA I MISS YOU” osvojio je srebro u kategoriji CORPORATE IMAGE – Public Relations & Social Engagement. 

Svečana ceremonija dodjele nagrada trebala se održati tijekom NAB SHOW-a u Las Vegasu, najvećeg svjetskog sajma digitalne tehnike vezane uz filmsku industriju, ali je sajam otkazan zbog koronavirusa.

Film je snimljen u produkciji Balduči Filma iz Zagreba, producentica i scenaristica filma je Spomenka Saraga, a redatelj je Francuz Herve Tirmarche, kojem je ovo već četvrti film u Hrvatskoj. Svaki od njih je  višestruko nagrađivan diljem svijeta.

Rijeka kao city-break destinacija

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama, kojima se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme i u ovoj situaciji zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije, ističe Spomenka Saraga iz Baludiči filma.

Film je već nagrađen i drugim mjestom u Berlinu na festivalu koji se inače održava u sklopu ITBa u Berlinu, no svečana ceremonija također nije održana radi otkazivanja tog najvećeg turističkog sajma. (Izvor Hrturizam.hr)

Bez vode 24. travnja nekoliko ulica u Poreču

Istramet: Na vidiku nema kiše