in

ROVINJ: Luksuzni hotel Park otvara vrata početkom travnja

Novi luksuzni hotel Grand Park s 5 zvjezdica u Rovinju službeno će otvoriti svoja vrata početkom u travnju.

Hotel je jedan od najvećih investicijskih projekata u hrvatskoj turističkoj povijesti s uloženih oko 600 milijuna kuna.

-Ulaganje (oko 600 milijuna kuna) nije samo za izgradnju hotela, već i u poboljšanje šetališta, cesta i krajolika. Oko 100 djelatnika bit će zaposleno u hotelu kada se otvori, priopćila je medijima rovinjska hotelijerska tvrtka Maistra.

Luksuzno hotelsko zdanje koje niče na mjestu negdašnjeg hotela Park najveće je Adrisovo pojedinačno ulaganje u turistički dio njihova poslovanja, okupljen u Maistri. Adris je do sada u turistički dio svog posla uložio četiri milijarde kuna, a u sljedeće tri godine planira još gotovo dvije milijarde investicija. Cilj im je, vele, imati više od 90 posto smještajnih kapaciteta na razini četiri i pet zvjezdica, čime žele privući goste više platežne moći.

Grand Park hotel nadilazi uobičajenu razinu standarda. Uz jedinstven pogled na starogradsku jezgru i otok Sv. Katarinu koji se pruža iz svih 209 smještajnih jedinica koliko će ih hotel imati, GPH će raspolagati i sa šest restorana, šest liftova, shopping promenadom na kojoj će biti otvoreno trinaest dućana, dječjim klubom, kongresnom dvoranom na više od 1.183 kvadrata, garažom sa 168 mjesta za goste hotela te dodatnih 178 javnih parkirnih mjesta.

Prema Maistrinom priopćenju, hotel će imati i 16 luksuznih suiteva od 60 do 175 kvadrata s velikim dnevnim boravkom i zasebnom kuhinjom, privatnim sunčalištem, saunom i garderobom, zatim luksuzni wellnes i spa centar s nešto manje od četiri tisuće kvadrata smještenih na dvije etaže. Između ostalog, tu su unutarnji i tri vanjska bazena koji su smješteni na najvišoj hotelskoj etaži.

Ovim projektom zaokružit će uređenje ekskluzivne hotelske zone Monte Mulini s hotelima Monte Mulini, Lone i Eden te šetnicom Mulini Beach, dostupnom svim gostima i građanima Rovinja.

Kada se otvori Grand Park Hotel zaposlit će stotinjak ljudi. 

Foto: Maistra

Zašto se plaće u Hrvatskoj ne mogu podignuti na 7500 kuna

Dođite sutra podržati porečke odbojkašice – igraju utakmicu sezone za ostanak u Superligi