in

Rovinj ostvario milijunto noćenje

Foto: TZ Rovinj

Ovih je dana Rovinj prešao brojku od milijun ostvarenih noćenja.

Najbrojniji su turisti iz Njemačke sa učešćem od 33%, slijede turisti iz Austrije sa učešćem od 13%, potom turisti iz Slovenije sa učešćem od 9%, domaći turisti sa učešćem od 9%, turisti iz Italije sa učešćem od 6%, te turisti iz Nizozemske sa učešćem od 5%.

Prema vrsti objekta najviše je noćenja ostvareno u kampovima (učešće 44%), slijede objekti u domaćinstvu (učešće od 22%), hoteli (učešće 18%), turistička naselja (učešće 9%), kuće i stanovi za odmor – nekomercijalni smještaj (učešće 5%), te ostali objekti za smještaj (učešće 2%).

No, uz dobre turističke rezultate valja napomenuti i važnost pridržavanja protuepidemijskih mjera i preporuka jer je upravo pozicioniranje Istre i Hrvatske kao sigurne destinacije ključno za napredak turističkog sektora u postojećim uvjetima.

U tom se duhu danas riječima zahvale građanima obratio putem Facebooka i gradonačelnik Marko Paliaga «Unatoč cijeloj ovoj situaciji i dalje se nalazimo pri samom turističkom vrhu, a u našem se gradu trenutno odmara više od 24 tisuće gostiju, što je na razini od 65% u odnosu na lani –izjavio je Paliaga –.

Malim, ali sigurnim koracima idemo dalje, a tijekom kolovoza očekujemo još bolje rezultate. Ova je situacija zahtijevala od svih puno odricanja, ali nas je naučila samodisciplini, odgovornosti i brizi prema drugima.

-Zato vam se svima iskreno zahvaljujem na svemu, a pogotovo na doprinosu koji ste dali u očuvanju zdravlja čitave zajednice, a kojim ste služili kao primjer čitavoj Hrvatskoj, poručio je građanima gradonačelnik Paliaga.

Nacionalni stožer: Imamo 34 nova slučaja, 4 osobe umrle

POREČ u srpnju na 55 posto, najbrojniji Nijemci, a najpopularniji apartmani