in

SAFE STAY IN CROATIA: Oznaka koja jamči sigurnost boravka turista u Hrvatskoj

Foto Unsplash

Ministrica Brnjac kaže da naša zemlja neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju

U veljači počinje primjena sigurnosnih oznaka koje jamče odgovornost i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj. Oznaka je razvijena u suradnji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ona predstavlja nacionalnu lokalnu nadogradnju na sigurnosnu oznaku koju je razvilo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam.

Turistički objekti koji dobiju oznaku dobit će i naljepnicu s QR kodom koju mogu izložiti na vidljivom mjestu u svojem objektu, a QR kod će voditi na posebnu Safe Stay in Croatia web stranicu na kojoj će biti popisani svi protokoli i mjere. Nacionalna oznaka sigurnosti bit će dio i promotivnih aktivnosti na ključnim emitivnim tržištima.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je izjavila da Hrvatska neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju, već će i dalje raditi na uvođenju sigurnosnih i zdravstvenih standarda, priopćeno je iz Hrvatske udruge turizma.

Inače, Hrvatska je nositelji pečata WTTC za sigurno putovanje, kojeg je pokrenulo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), kako bi putnicima omogućio identifikaciju destinacija i poduzeća širom svijeta koji su usvojili globalne standardizirane zdravstvene i higijenske protokole.

Također, krajem siječnja Hrvatska turistička zajednica pokreće kampanju koja će komunicirati sve prednosti naše zemlje kao sigurne turističke destinacije kroz sedam pripremljenih„sigurnosnih“ videa.

KATARINA NEMET: Istra zaslužuje blaže mjere

S tržišta se povlači proizvod, nemojte ga konzumirati jer je kontaminiran