in

SANJA ŽUŽIĆ, direktorica TZ-a Tar-Vabriga: Sezonu ćemo pamtiti po izuzetnim rezultatima i odlično posjećenim manifestacijama

Sanja Žužić i pobjednik utrke tovara na Turističkoj fešti 2022. - Foto TZ Tar-Vabriga

Ostvarena gotovo 2 milijuna noćenja!

Osim po izvrsnim rezultatima koji su dostigli rekordnu 2019. godinu turistička sezona u Općini Tar-Vabriga pamtit će se po velikom broju manifestacija, među kojima je bilo puno novih i odlično prihvaćenih. Zanimljivo je da je velik broj događanja bio namijenjen domaćim ljudima, pa tako u zabavi nisu uživali samo turisti kojih je u špici bilo dnevno više od 20.000.

Kako je protekla sezona pitali smo direktoricu Turističke zajednice Tar-Vabriga Sanju Žužić koja nam je rekla da je u razdoblju od 1. siječnja do 24. listopada na području TZO Tar-Vabriga ostvareno ukupno 1.932.429 noćenja i 255.085 dolazaka, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 26% više noćenja i 38% više dolazaka.

-Ako ovogodišnje ostvarenje usporedimo s rekordnom 2019. onda sa zadovoljstvom možemo reći da je ukupno ostvareno 98% noćenja i 100% dolazaka iz 2019., što je zaista veliki uspjeh.

Navedeni turistički promet u tekućoj godini ostvaren je zahvaljujući ponajviše gostima iz Njemačke i Austrije, koji zajedno čine 60% ukupnih noćenja, te onima iz Slovenije, Poljske i Italije. Tradicionalno najviše gostiju odsjeda u kampovima Lanterna iSolaris, te u boutique kampu Santa Marina, iako bilježimo znatniji rast broja noćenja u privatnom smještaju, komentirala je Žužić.

Energična Indira - Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Energična Indira na Turističkoj fešti – Foto TZ Tar-Vabriga – Antonio Paljuh

Turistička zajednica Tar-Vabriga u suradnji s Općinom Tar-Vabriga pripremila je bogat program, mnoštvo sadržaja na otvorenom, koncerte i mnoge druge zanimljivosti i to sve pod krovnim nazivom FEEL -Tar-Vabriga-Torre-Abrega.

-Cilj nam je bio povećati vidljivost i kvalitetu turističke ponude kroz objedinjavanje i promociju svih događanja uz jedinstveni krovni naziv. To su bila naša tradicionalna događanja poput Fešte od sardona, Fešte od angurija, Fešte od pedoći i naše najpoznatije Tarske turističke fešte, za koje smo ove godine pripremili zaista bogat i raznovrstan program u znaku zabave, glazbe, kulture, sporta i gastronomije. Prvi smo put krajem kolovoza organizirali street food festival MangiaTorre, u sklopu kojeg smo guštali u maštovitoj ponudi burgerima i koncertima poznatih glazbenika. MangiaTorre je zaista oduševio brojne posjetitelje i stoga ćemo ga na njihov zahtjev opet organizirati dogodine, najavila je direktorica TZ-a.

Fešta za Dan općine - Foto TZ Tar-Vabriga
Fešta za Dan općine – Foto TZ Tar-Vabriga

Dodala je i druga nova događanja, poput Čarobnog Tarskog  kina, Degustazione Experience večeri uz Rossi koktele i Histris proizvode, sajma domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“,te gostovanja hit komedija Casabianca koju izvode Irene Grdinić i Mario Batifiaca, zatim Istrijanske navade u izvedbi Teatra Naranča. Organizirana je povodom Svjetskog dana turizma krajem rujna i interpretativna šetna „Tajne kaštela“ koju su u suradnji s Istra Inspiritom organizirali također prvi put.

-Predstavama i interpretativnom šetnjom željeli smo se zapravo na neki način zahvaliti svim našim mještanima na izvrsno odrađenom poslu u ovoj izazovnoj sezoni, jer svatko je na neki način direktno ili indirektno doprinio ovako dobrim rezultatima, komentirala je direktorica Žužić.

Foto TZ Tar-Vabriga
Foto TZ Tar-Vabriga – Čarobno tarsko kino – ulični zabavljači

Osim toga, organizirano je ovog mjeseca drugo izdanje wine&walk manifestacije Bevemo&Andemo koje je rasprodano u rekordnom vremenu i koje je zahvaljujući svim sudionicima i odličnom vremenu prošlo zaista vrhunski.

-Posjetitelji su pretežno bili iz Slovenije  i Hrvatske, i to Zagreba, Rijeke, Siska… Pred nama je još AdvenTorre u prosincu kojeg ćemo ove godine obogatiti sudjelovanjem djece naših vrtića Morski konjić i Paperino te učenika iz Osnovne škole Tar-Vabriga, poručila je direktorica TZ-a Sanja Žužić.

Istrijanske navade - komedija - Foto TZ Tar-Vabriga
Istrijanske navade – komedija – Foto TZ Tar-Vabriga
Odlično posjećen 1. MangiaTorre - Foto TZ Tar-Vabriga
Odlično posjećen 1. MangiaTorre – Foto TZ Tar-Vabriga

Foto Grad Poreč - Sastanak u Uslugi

POREČ – Planira se obnova Gradske tržnice. Bit će moderna i puna novih sadržaja

vrsar općinska uprava foto tanja kocijančić

Općina Vrsar objavila javni poziv za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva