in

SEZONA ISPUNJAVA OČEKIVANJA: Dosad ostvareno 26 milijuna noćenja

Foto TZ Poreč

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je u Funtani izrazio zadovoljstvo dosadašnjim turističkim rezultatima – u prvom je polugodištu ostvareno oko 6,5 milijuna dolazaka i 26 milijuna noćenja, a ustvrdio je i kako je buking sukladan očekivanjima, objavio je portal Novac.hr.

“Imamo prvo prolazno vrijeme nakon prvih šest mjeseci, a što smo predviđali to smo i ostvarili. Uz male disbalanse u svibnju zbog vremenskih nepogoda, sve je drugo po planu. U ovom trenutku imamo ostvarenih oko 26 milijuna noćenja i oko 6,5 milijuna dolazaka turista. Dakle, sve je po planu, kako u Istri tako i u ostalim dijelovima Jadrana”, rekao je Cappelli novinarima na marginama stručnog skupa “Investicijski potencijal turističkog zemljišta”.  

Prema prošlogodišnjoj statistici Hrvatske turističke zajednice, Hrvatsku je u prvih šest mjeseci 2018. godine posjetilo 6,4 milijuna turista, koji su ostvarili 25,4 milijuna noćenja. 

Ministar je također kazao kako je iznimno važno da u prvom polugodištu ove godine njemački turisti nisu u minusu, kao što se neko vrijeme predviđalo da će biti, kao ni britanski gosti.

Ocijenio je kako sve ide kako je i planirano te kako se računa s porastima fizičkih turističkih pokazatelja u ovoj godini od oko dva do tri posto. 

Ministar Cappelli u Funtani je sudjelovao na skupu o investicijskim potencijalima turističkog zemljišta, na kojemu je predstavljen i nacrt prijedloga zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu koji se nalazi u javnoj raspravi.

Cijeli članak pročitajte na Novac.hr.

BRAVO ZA RENE SAIN – Porečka odbojkašica i reprezentativka osvojila titulu THE BEST SAVE u Bundesligi!

TOPLINSKI VAL – Upozorenje Hrvatskog Crvenog križa za starije ljude: ‘Zaštitite zdravlje od vrućina!’