in

Strani touroperatori uče sve što Poreč nudi u kulturi i turizmu

U tijeku je porečki pilot-projekt Okolo, tjedan kulture življenja. Uz umjetnički, edukativni i zabavni program koji se od 28. travnja do 5. svibnja održava na brojnim gradskim lokacijama, ovih osam dana posvećenih razvoju ponajprije kulturnog turizma u Poreču ima svrhu i edukativne ture za domaće i strane touroperatore, priopćeno je iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Učilište je u sklopu projekta Europske unije I-Archeo.S. organiziralo četverodnevnu edukativnu turu s ciljem predstavljanja svega što Poreč nudi, kao i novih te unaprijeđenih usluga u kulturi i turizmu na kojima se radilo tijekom posljednjih godinu dana u suradnji s javnim i privatnim sektorom.

Uz hrvatske i talijanske partnere na projektu I-Archeo.S. iz Crikvenice, Pazina, Barija, Ancone i regije Abruzzo koji ovih dana posjećuju Poreč, stigli su i njemački touroperatori te gosti zainteresirani za razvitak sportskog turizma, među njima i predstavnica talijanskog Olimpijskog odbora. 

Edukativna je tura podijeljena po tematskim cjelinama, a uz posjet događajima poput koncerata Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta u kazalištu i koncertu talijanske pijanistice Elise Tomellini u Eufrazijani, uključuje obilazak porečkih skulptura na otvorenom, posjete galerijama i izložbama, radionice mozaika, slikanja i gastronomije…

Gosti će tijekom boravka upoznati i jamu Baredine, turističke kompanije i vinarije na području Poreča, a uz stručno vodstvo kompleksom Eufrazijane naučiti više o porečkom spomeniku pod zaštitom UNESCO-a te tako dobiti bolji uvid u kulturno-turističku ponudu koju će zatim moći bolje prezentirati vlastitim klijentima i suradnicima.

Edukativnu turu čine dionici javnog i privatnog sektora, koji su se ljetos udružili u klaster, s ciljem uspostavljanja integriranog sustava usluga te valorizacije kulturne i prirodne baštine na području Poreštine.

Uz novouvedene usluge poput stalno dostupnog stručnog vodstva Eufrazijanom, za što su tijekom veljače i ožujka organizirane radionice s dr. sc. Ivanom Matejčićem, suradnja na projektu I-Archeo.S. objedinjena je u Okolo, tjedan kulture življenja.

Projekt I-Archeo.S: ukupne vrijednosti 1.176.243,00 eura financiran je u okviru programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska, s 999.806,55 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se od siječnja 2018. do lipnja 2019., kad će partneri evaluirati postignuto na svojim područjima.

Besplatne biciklističke ture kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Pas Duks marihuanu “nanjušio” i u Umagu