in

Sve na jednom mjestu: Brošura Best of Poreč donosi najbolje restorane i konobe

Best of Poreč - Foto kolač TZ Poreč

Jedna od vrlo traženih brošura u informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča ove je godine THE BEST OF POREČ RIVIERA. Prvi put predstavljena ovogaproljeća,brošura je osmišljena sciljem da posjetiteljima ali i stanovnicima Poreča i Poreštine ponudi kvalitetne i provjerene informacije o aktualnoj eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti, te dodatno promovira autentični sadržaj. Sve to s ciljem podizanja kvalitete i obogaćenjem turističke ponude na području Klastera Poreč Riviera koji je sudjelovao u izradi ovog projekta, odnosno turistički zajednica koje obuhvaća – TZ Poreč, TZ Tar – Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada.

Tako brošura obuhvaća najbolje restorane, konobe, agroturizme, gourmet objekte specijalizirane za određenu vrstu hrane, vinarije, maslinare, proizvođače sira i meda, barove i autohtone suvenirnice koje posluju na području Klastera. Objekti su predstavljeni uz fotografije, osnovne podatke o ponudi, web stranicu i kontakt kao i radno vrijeme po mjesecima, koje je, kako posebno veseli, za većinu kroz cijelu godinu. Tako zainteresiranima na jednom mjestu daje sliku o aktualnoj i provjerenoj ponudi, u kojoj svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara pa i pronaći poziciju na priloženoj karti.

Vjerodostojnost projekta i izbora uvrštenih u projekt garantiran je kroz neovisni žiri za procjenu ponude objekata. Proces izbora započeo je raspisivanjem natječaja s jasno definiranim kriterijima, a nakon prijave krenulo se s ocjenjivanjem pojedinih segmenata definiranih u kriterijima. Provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikupljene su osnovne informacije i podaci o poslovanju, kao i kvalitativni pokazatelji (vrsta, sadržaji ponude i ostali značajni parametri). Pravilnikom za ocjenjivanje i izbor kandidata za uvrštenje na listu ”THE BEST OF POREČ RIVIERA” određeni su kriteriji i mjerila za prijavu, izbor i uvrštenje na listu najboljih. Ocjenjivanje je provelo stručni žiri koji će se sastojao od 5 člana imenovanih od strane Turističkih zajednica klastera Poreč Riviera, a planirano je da se po potrebi u budućnosti brošura dopuni novim ponudama koje se prijave i prođu ocjenjivanje.

Tako je ova  brošura na hrvatskom i engleskom jeziku postala koristan vodič za sve posjetitelje Poreča i Poreštine, ali i za domaće koji je svojim gostima u privatnom smještaju.

Inače brošura se može naći u informativnim centrima turističkih zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela na području Klastera, te na web stranici TZ-a u PDF obliku, odnosno može se preuzeti na linku https://www.myporec.com/hr/otkrijte-porec/multimedia/brosure , objavio je koordinator klastera Poreč Riviera – Turistička zajednica grada Poreča.

Foto TZ Vrsar

U nedjelju u Vrsaru ribarska fešta uz delicije, Pop Gunz, Laguna bend i brodet Tene Pršurić

NE OBJAVLJUJ

U godinu dana u Hrvatskoj otvoreno više od 900 novih građevinskih obrta. Dvije županije posebno prednjače