in

U nedjelju u Vrsaru ribarska fešta uz delicije, Pop Gunz, Laguna bend i brodet Tene Pršurić

Foto TZ Vrsar

U ugodnoj atmosferi uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na rivi ove nedjelje 6. kolovoza 2023. s početkom u 19 sati.

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti s interaktivnom igrom Smart Play Table Seaworld, a u dječjem kutku organizirana je radionica pod nazivom “Morski konjici za karton – odisseju”. Djeca će dobiti priliku otkriti tajne ovih tajanstvenih morskih stvorenja i stvoriti vlastite morske konjice koristeći karton i različite materijale. Zašto baš morski konjici? Zato jer su oni indikatori morskog zdravlja. Budući da su osjetljivi na promjene u kvaliteti vode i oceanskim uvjetima, njihovo prisustvo ili odsutstvo može ukazati na zagađenje, degradaciju ili gubitak staništa.

Feštu će otvoriti nastup limene glazbe Sveti Lovreč, dok će se na pozornici izmjenjivati Pop Gunz i Laguna Band koji će se pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

Neizostavno ribarsko jelo svake ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Tena Pršurić na štandu Fritto misto.  

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar – Ribarska fešta na rivi – Arhiv

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi, članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Sljedeća ribarska fešta na redu je u petak 1. rujna 2023.

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/

Foto Grad Novigrad.

NOVIGRAD: Giovanni Cernogoraz najbolji na jubilarnom “Grand Prix Beretta“ natjecanju

Best of Poreč - Foto kolač TZ Poreč

Sve na jednom mjestu: Brošura Best of Poreč donosi najbolje restorane i konobe