in

Svjetski dan svjesnosti o autizmu u Novigradu obilježava se plavom bojom i radionicom

Foto: Visit Novigrad Cittanova/Facebook

U čast današnjem obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Mlinska ulica u Novigradu ukrašena je plavim suncobranima. Plava boja, naime, simbol je prijateljstva s osobama s autizmom. Grad Novigrad prepoznat je kao jedan od najboljih gradova za pruženo gostoprimstvo osobama s autizmom, jer je prvi i jedni hrvatski grad koji se prije dvije godine priključio jedinstvenoj međunarodnoj socijalnoj mreži Friendly beach autism, koja već tri godine u mediteranskim turističkim destinacijama omogućuje bezbrižan i ugodan odmor na moru svim obiteljima čiji članovi imaju autizam.

K tome, Turistička zajednica Novigrad u suradnji s talijanskom agencijom Andromake, partnerom projekta, organizira edukacije za djelatnika u turizmu o načinu komunikacije i pružanja usluge osobama s autizmom. Na radionicu koja će se održati 12. travnja u Zajednici Talijana mogu doći svi koji rade u turističkoj branši – od ugostitelja i iznajmljivača do vodiča i vlasnika hotela i agencija.

Radionica ima za cilj unapređenje ponude i odnosa prema gostima s poremećajem autizma, s naglaskom na obitelji s djecom. Zainteresirani turistički objekti imat će vidljivu oznaku da su dio ovog humanog turističkog projekta, što znači da će nuditi usluge prilagođene osobama koje pri dolasku predoče Autism friendly card.

Mlada porečka pijanistica Mia Vidnjević osvojila 3. nagradu na natjecanju Sonus op.5

Poreču posebno priznanje Obrtničke komore Istarske županije