in

SVJETSKI DAN TURIZMA: 28. rujna diljem Istre 41 atrakcija bit će besplatna ili u pola cijene

Brijuni

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, četvrti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma pod geslom “TOURISM AND JOBS: A BETTER FUTURE FOR ALL/ TURIZAM I POSLOVI: BOLJA BUDUĆNOST ZA SVE”.

Svjetski dan turizma u Istri ove će se godine održati u subotu, 28. rujna, od 10 do 18 sati na 41 punktu diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz 50% popusta ili potpuno besplatno. 

-Tako našu ponudu na jedan dan činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, te samim time jačamo promociju Istre. Od prošle godine smo ponudu proširili na eno-gastronomiju, pa će zainteresirani osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti sve više vinara, maslinara, tartufara i ostalih lokalnih proizvođača koji se uključuju u akciju. A posebno raduje što su se ove godine u manifestaciju uključile brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima, rekla je pročelnica Odjela za turizam Nada Prodan Mraković. 

U odjelu za turizam vjeruju da će i ovom manifestacijom iskoristiti potencijale turizma kako bi stvorili nove i bolje poslove, posebice za žene i mlade.

‘Upravo u tom smislu, Istra kao najturističkija hrvatska regija, i na ovaj način potiče razvoj malih obiteljskih gospodarstva, oživljavanje ruralnih i manje razvijenih područja, valorizaciju autohtonih proizvoda i produženje turističke sezone, a s time i kreiranje novih mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Svi zainteresirani mogu na Internet stranicama www.istra.hr/svjetskidanturizma2019 pregledati i rezervirati ponuđene sadržaje, te direktno od organizatora dobiti potrebne informacije. Upiti i rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja a osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria objavljivat će se najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma, koje se mogu komentirati, ”lajkati” i gdje se mogu dijeliti svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake #svjetskidanturizma2019 i #WTD2019.

Osim na navedenim lokacijama, letak s popisom svih sadržaja može se preuzeti i u digitalnom obliku s web stranica Upravnog odjela za turizam:

https://www.istra-istria.hr/fileadmin/urednici/Turizam/SDT_2019_-_Letak_WEB.pdf

Porečki mladi iz Leo kluba očistili plažu na Porto Bussoli

Završila VISUALIA – evo fotogalerije najljepših trenutaka