in

Završila VISUALIA – evo fotogalerije najljepših trenutaka

Uz svitanje zore, ugašena su svjetla sedme edicije Visualia Festivala u Puli. Ozarena lica brojnih posjetitelja činila su veliko zadovoljstvo svima uključenim u organizaciju ovog najvećeg festivala svjetlosti u široj regiji.

“Jako sam zadovoljan kako je sve prošlo, ove godine smo se stvarno potrudili pokazati nove stvari i reakcije posjetitelja bile su odlične, odaziv je bio jak i posjećenost je bila na vrhuncu sve tri večeri. Želio bih zahvaliti svim partnerima, sponzorima i prijateljima festivala, posebice Gradu Puli i Turističkoj zajednici grada Pule koji su nam i omogućili jačanje umjetničkog programa kroz prezentaciju većeg broja međunarodnih umjetnika,” istaknuo je Marko Bolković, direktor Visualia Festivala.

Osim atraktivnih umjetničkih radova iz domene svjetlosne i audiovizualne umjetnosti, Visualia Festival ostavlja svakome u sjećanje nekog favorita, instalaciju, koja biva još dugo dio lijepih sjećanja i priča. Posjetitelj nosi sa sobom dojmove o viđenim umjetničkim i audiovizualnim djelima ali i o Puli koja sasvim drugačije sjaji tijekom tri dana svjetlosnog festivala. Uživalo se tako u svjetlosnim instalacijama, interaktivnim instalacijama, 2D/3D mapping projekcijama, svjetlosnim performansama i drugim djelima koje sve povezuje tema svjetlosti.

„Visualia Festival je još jednom opravdao svoj status jako dobro posjećenog festivala ne samo od strane domaćih već i inozemnih gostiju od kojih su mnogi u Pulu došli upravo samo zbog održavanja Festivala”, napomenula je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.
Čaroliju svjetla stvorili su sudionici ovogodišnjeg svjetlosnog spektakla, umjetnički kolektivi ili samostalni umjetnici iz osam različitih zemalja. Njihova djela očaravala su brojnu publiku koja je šečući obilazila svih osam animiranih lokacija.

Za sam kraj Visualia Festivala, organiziran je party uz plesne ritmove i mnoge svjetleće i UV rekvizite te UV bodypaint. Plesna zabava uz čak tri DJ-a trajala je do 5 ujutro u Wine baru Corcolo 17.
Čaroliju Pule okupane svjetlom Visualia Festivala donosimo kroz još nekoliko fotografija autora Tedija Korodija i Slavena Radolovića.
Organizatori festivala su Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, priopćeno je iz odnosa s javnošću organizatora.

SVJETSKI DAN TURIZMA: 28. rujna diljem Istre 41 atrakcija bit će besplatna ili u pola cijene

POREČ: U akciji darivanja krvi izdvajamo Grozdanu Križan, Vladimira Relića, Vesnu Jugovac i Alda Mateša