in

TAR-VABRIGA: Ostvareno milijunto noćenje!

Fešta za Dan općine - Foto TZ Tar-Vabriga

Prema programu prijave i odjave turista e-Visitor u Općini Tar-Vabriga danas, 29. srpnja, ostvareno je milijunto noćenje, a postignuto je samo tri dana kasnije u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kada je milijunto noćenje ostvareno 26. srpnja.

Sanja Žužić
Sanja Žužić – Foto Robert Marić

-Od početka godine do 29. srpnja u Tar-Vabrigi ostvareno je točno 1.004.446 noćenja, što je 94% posto turističkog prometa iz 2019. za isto razdoblje (2019. na 29. srpnja ostvareno je 1.067.644 noćenja), saznajemo od direktorice TZ-a Sanje Žužić.

Dodaje da je trenutno njihovom području boravi oko 20.000 gostiju.

-Ove su godine predsezona, a posebno lipanj, usprkos izazovnim uvjetima u kojima se odvijao turistički promet i u kojima je bilo daleko više nepoznanica nego poznatih činjenica, realizirali jako dobre rezultate što se tiče fizičkih pokazatelja, odnosno noćenja i dolazaka. Veseli nas što smo milijunto noćenje ostvarili samo tri dana kasnije u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Ukupni turistički promet ostvaren prošle godine premašili smo već 19. srpnja 2022., naglašava Žužić.

Foto TZ Tar-Vabriga
Foto TZ Tar-Vabriga

Izvrsna je popunjenost svih smještajnih objekata, pogotovo kampova u koje se posljednjih godina puno ulagalo.

-Budući da su najave za rujan dobre, nadamo se da ćemo uspjeti realizirati još jednu uspješnu sezonu, zaključuje direktorica Sanja Žužić.

meso trgovina hrana butiga market pixabay ilustracija

Iz prodaje se hitno povlači meso zbog opasnosti od salmonele

Foto Istarska županija

Županija financira praćenje utjecaja Kaštijuna na lokalno stanovništvo