in

TAR: Produžen rok prijava za cijepljenje iznajmljivača

Slijedom inicijative Ministarstva turizma i sporta RH, Turistička zajednica općine Tar-Vabriga obavještava privatne iznajmljivače da će se uskoro provesti prioritetno cijepljenje privatnih iznajmljivača protiv bolesti Covid 19.
Svi privatni iznajmljivači s područja Turističke zajednice općine Tar-Vabriga koji su zainteresirani za cijepljenje trebaju do 06.05.2021. (četvrtak), na e-mail: info@tar-vabriga.com ispuniti sve  podatke u excel tablici

Mole se privatni iznajmljivači da dostave sve tražene podatke u navedenom roku, jer se u protivnom neće moći uvrstiti na spisak prioritetnog cijepljenja. Informacije o terminima cijepljenja i o vrsti cjepiva bit će objavljene naknadno. 
Napominjemo da će termini cijepljena ovisiti će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo te nadležni lokalni i područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cjepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja, te je spomenuto prioritetno cijepljenje dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače na koje glasi rješenje kojim se pružaju usluge u domaćinstvu.
Iznimno u slučaji kada je nositelj Rješenja o pružaju usluge u domaćinstvu već cijepljen, umjesto sebe može prijaviti jednu osobu koja je u svakodnevnom kontaktu s gostima.
TZ samo prikuplja podatke, nema mogućnost odabira termina niti vrste cjepiva, a baze podataka će se dostaviti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo koji će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će iznajmljivači biti pravodobno obaviješteni.
Za sva dodatna pitanja TZ moli građane da se jave direktno MINTS-u kao provoditelju ove inicijative s obzirom da oni jedino imaju odgovore na moguća specifična pitanja.

 * Vlasnici obrta i firmi koji se bave turizmom kao i njihovi djelatnici prijavljuju se za cijepljenje direktno Ministarstvu turizma i sporta. Sve informacije kao i e-mail za dostavu prijave za cijepljenje može se pronaći na slijedećoj poveznici:  
https://mint.gov.hr/vijesti/aktualno-upute-za-cijepljenje-djelatnika-u-sektoru-turizma/22399

*Vikendaši ( vlasnici kuća i stanova za odmor) trenutno se ne prijavljuju preko Turističkih zajednica za cijepljenje protiv bolesti Covid 19.

drago orlić foto tanja kocijančić

IN MEMORIAM: Napustio nas je DRAGO ORLIĆ

Europska ekološka nagrada za porečki aMORE festival i studio Tumpić/Prenc iz Rovinja