in

TAR: Svjetski dan turizma uz predstavu “Tajne kaštela”

Foto TZ Tar-Vabriga - Kaštel će nas vratiti u povijest
Ove godine Turistička zajednica Tar-Vabriga obilježit će Svjetski dan turizma organizacijom prve interpretativne šetnje centrom Tara (Istarska ulica od Caffe bara „Moka“ do crkve sve do finala na parkingu Kaštela) na temu kaštela i to pod imenom “Tajne Kaštela”.

Šetnja je predviđena u utorak, 27. rujna, u trajanju od 13 do 14 sati. Meeting point je kod ureda TZ-a, a nastupat će glumci iz Istra Inspirita.
-Ovogodišnje geslo Svjetskog dana turizma je “ Promišljajmo turizam”, naša interpretativna šetnja odlično će se uklopiti, s obzirom da je i ona oblik promišljene organizacije eventa u svojstvu turizma, a svi posjetitelji dobit će na dar keksić kojeg će samo za tu priliku izraditi vrijedne ručice djece naših vrtića i škole. Keksić će sadržavati poruku s geslom „PROMIŠLJAJMO TURIZAM“ na četiri jezika i logom vrtića i škole koji su se pridružili pozivu na sudjelovanje u kreiranju nečeg novog i samo našeg, jer mi promišljamo, živimo i kreiramo doživljajni turizma, komentirala je Sanja Žužić, direktorica TZ-a.

Tajne kaštela

Budite dio tajanstvene priče, vratite se u prošlost i saznajte sve tajne skrivene iza vrata tarskog kaštela.

Batler Alberto, osoba koja zna sve lokalne priče i tajne vodi vas na putovanje. Putovanje u prošlost koja otkriva osobe od iznimne važnosti za tarsku povijest. Saznajte tko je sagradio kaštel, upoznajte lokalnog seljaka Giuseppea, njegovu ženu Giuliu, stanovnicu Tara kao i contessinog nećaka Leonarda. Na kraju pred vas će stupiti contessa Eleonora, graciozna i dobrodušna vlasnica impozantnog kaštela.

Lokacija jako dobro poznata – Tar, datum i vrijeme – 27.09. u 13 h ispred Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga.

Grad Poreč raspisao natječaj za dodjelu učeničkih stipendija

Foto Mercatino Rovinj

Mercatino Rovinj – Za vikend zadnje ovogodišnje izdanje