in

TZ Kaštelir-Labinci: Sezona za pamćenje

REKORDNA SEZONA U OPĆINI KAŠTELIR-LABINCI – Ostvareno 25 posto više noćenja i 28 posto više dolazaka gostiju nego lani

Sezona još traje, a dosadašnji podaci pokazuju iznimno dobre rezultate.

-Brojni su turisti upravo Istru prepoznali kao najpoželjniju turističku destinaciju na Mediteranu, a mi smo im bogatom ponudom, gostoljubivošću te odgovornošću i poštivanjem epidemioloških mjera omogućili da im boravak u Općini Kaštelir-Labinci bude iskustvo kojem će se zasigurno iznova vraćati. Tako je Turistička zajednica Kaštelir-Labinci u kolovozu zabilježila 27,99 posto veći broj turističkih dolazaka u odnosu na 2020. godinu, i već sada premašila ukupan broj dolazaka i noćenja za cijelu prethodnu godinu, javljaju iz TZ-a.

U razdoblju od 01. do 31. kolovoza ostvarena su 4162 dolaska te ukupno 31.889 noćenja. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ove su sezone u tom periodu zabilježili 26 posto više dolazaka kroz koje je ostvareno 30 posto više noćenja. Odličnih prvih 15 dana rujna, sa 705 dolazaka i 8.756 noćenja pokazuju da ov općina ima i više noćenja nego u istom razdoblju 2019. godine.

Svi ti pokazatelji bude nadu da bi ova godina mogla biti rekordna, unatoč neizvjesnom početku turističke sezone prouzročene pandemijom koronavirusa. Gledajući promet u razdoblju od 01. siječnja do 15. rujna ostvareno je ukupno 8.528 dolazaka kroz koja su realizirana 76.652 noćenja, od čega strani gosti čine udio od 93 posto u ukupnom broju noćenja, a domaći gosti 7 posto.

Usporedimo li ove rezultate s onima iz istog razdoblja u prošloj godini, vidljivo je da je indeks dolazaka 132,36, a ostvareno je i 25 posto više noćenja. Prosječno vrijeme boravka gostiju je devet dana.

Promatrajući rezultate po tržištima, odnosno, matičnim državama gostiju, najveći udio noćenja u razdoblju od 01. siječnja do 15. rujna ostvarili su gosti iz Njemačke (učešće 63 posto), Austrije (učešće 10 posto), Hrvatske (učešće 5,5 posto i Nizozemske (učešće 3,3 posto).

-No bez obzira na neizvjestan početak sezone mi smo se za nju pripremali maksimalnim kapacitetima, pa smo osmislili niz aktivnosti kojima smo obogatili turističku ponudu iznimno zanimljivim sadržajima. To se pokazalo kao pun pogodak, a gosti su svojim odazivom i interesom pokazali da smo odabrali pravi smjer. Primjerice, uz već postojeće i vrlo raznovrsne smještajne kapacitete, od ove su godine gosti na raspolaganju imali i prvi natura kamp, a posebno oduševljenje izazvala je ponuda Together in FREE FRIDAY TASTING nastala uz angažman Poljoprivredne udruge Vitis, kroz koju su gosti svakoga petka mogli obilaziti lokalne OPG-ove i restorane te kušati najbolje domaće proizvode ovoga kraja ili dobiti menije po promotivnim cijenama. Upravo u lokalnoj proizvodnji leži jedno od najvećih bogatstava našega kraja, stoga još jednom s ponosom ističemo da smo općina u kojoj se više od polovine stanovnika bavi nekim oblikom domaće proizvodnje, ističu iz TZ-a.

U ponudu se maksimalno integrirala i Udruga Mladi za sve iz Kaštelira koja je intenzivno osmišljavala brojne aktivnosti, među ostalim i nedavnu turu pješačenja pod nazivom “ALA ŠU”, kojoj je cilj bio ojačati povezanost u lokalnoj zajednici.

-U svemu je značajnu ulogu imalo i novo Općinsko vijeće te novoizabrani načelnik Đulijano Petrović, pa možemo reći da smo svi zajedno postigli veliki napredak u turizmu kojeg nam je cilj razvijati kontinuirano. S obzirom na sve pokazatelje iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su nam dodatni poticaj da se već sada pripremamo za sljedeću godinu i nadolazeću sezonu, kako bismo našu općinu visoko pozicionirali na turističkoj karti Istre, zaključuju u Turitičkoj zajednici.

POREČKA TERETANA ZA OSOBE S INVALIDITETOM PUN POGODAK: Okrugli stol „I ja mogu trenirati“

Na pomolu ‘vinski’ rat između Italije i Hrvatske: Talijani prijete barikadama