in

TZ Vrsar uvodi besplatnu aplikaciju za lakšu prijavu gostiju i poziva na prezentaciju

Foto TZ Vrsar

Turistička zajednica općine Vrsar poziva privatne iznajmljivače s područja Općine Vrsar na službeno predstavljanje mobilne aplikacije mVisitor .

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 2. ožujka 2023. u 17 sati, u maloj dvorani Sportske dvorane Saline (Petalon 1F, Vrsar).

Naime, Turistička zajednica općine Vrsar omogućila je besplatno korištenje mobilne aplikacije mVisitor svim privatnim iznajmljivačima koji posluju na području općine Vrsar.   

Preuzimanjem aplikacije na mobilni uređaj iznajmljivači mogu na jednostavan način izvršiti prijavu svojih gostiju, digitalnim iščitavanjem osobnih dokumenata te automatskim prosljeđivanjem podataka u nacionalni sustav za prijavu turista eVisitor.

Putem mVisitor aplikacije iznajmljivači će od TZO Vrsar primati važne administrativne obavijesti ali i informacije o novostima u destinaciji, a korištenje je besplatno za sve  iznajmljivače koji posluju na području općine Vrsar.

„Uloga Turističke zajednice općine Vrsar je stvaranje ujednačene platforme putem koje su naši iznajmljivači povezani, educirani i informirani, jer nam je zajednički cilj stvaranje kvalitetne turističke ponude kojom ćemo ujedno profilirati destinaciju kao mjesto izvrsnosti. Istaknula je dr. sc. Klara Trošt Lesić, direktorica TZO Vrsar.

mVisitor sustav nastavak je digitalizacije određenih procesa u turizmu, a osnovne karakteristike sustava su sljedeće:

  • Direktnija i kvalitetnija komunikacija između TZ-a i iznajmljivača
  • Brža, jednostavnija i digitalizirana prijava gostiju kroz procese preCheck In-a – štedi vrijeme iznajmljivaču, podiže razinu zaštite osobnih podataka gostiju
  • Iznimno user friendly za iznajmljivača i gosta
  • Sustav preusmjerava svakog prijavljenog gosta na web sadržaje i aplikacije od interesa TZ-a i grada/opčine čime dodatno približava lokalnu ponudu gostima
  • Jednostavna nadogradnja i tjedno ažuriranje sustava.

Sustav mVisitor se sastoji do tri modula:

  • Web aplikacije za TZove – modul za komunikaciju i analitiku
  • Mobilne aplikacije za iznajmljivače
  • Web aplikacije za online preChek-In gostiju

Ovu aplikaciju kreirala je tvrtka Intersoft Technologies d.o.o. iz Pule kao nastavak digitalizacije procesa u turizmu, a sve u skladu sa nastojanjem Europske Komisije u cilju digitalne transformacije.

Ispred tvrtke Intersoft Technologies d.o.o. koje je aplikaciju razvilo, direktor Dean Verbanac je izjavio: „Sustav mVisitor produkt je brojnih razgovora sa TZ-ima i iznajmljivačima, a daje rješenje na neke od ključnih problema koje isti danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli sa korištenjem mVisitor-a“.

Bitno je napomenuti da je korištenje aplikacije mVisitor za iznajmljivače  općine Vrsar potpuno besplatno, te je isti usklađen i odobren od strane Hrvatske Turističke Zajednice.  Više informacija o samom sustavu moguće je pronaći na web stranici https://mVisitor.hr

Kako bi prilikom predstavljanja aplikacije odmah pokrenuli i instalirali aplikaciju mVisitor na vlastitom mobilnom uređaju, iz TZO Vrsar poručuju kako je potrebno ponijeti potrebne podatke: OIB i lozinku za prijavu u eVisitor (nalazi se na TAN listi). Nakon pokretanja aplikacije  mVisitor  TAN lista više neće biti potrebna.

Prijave za sudjelovanje primaju se  do sutra  (01. ožujka) na email info@infovrsar.com ili na tel. 052/441 746.

Foto Istarska županija

Županija povećala sredstva za javne potrebe u kulturi. Osigurano 617 tisuća eura

Bez vode 1. ožujka dio Kaštelira