in

U MARČANI zadovoljni sezonom – Noćenja dosegla 70 posto od lani, najbrojniji tradicionalno Nijemci

Foto TZ Marčana

S obzirom na situaciju s korona-krizom i skromnim očekivanjima u Općini Marčana zadovoljni su turističkom sezonom, koja je od prvog dana srpnja do 7. kolovoza dosegla 70 posto noćenja u odnosu na lani, saznajemo od Jelene Latin, direktorice Turističke zajednice.

Od prvog dana ove godine do 7. kolovoza ostvareno je 13.269 dolazaka i 107.518 noćenja, što je 45,86%, odnosno 52% u odnosu na lani.

Dolasci od prvog dana srpnja do 7. kolovoza bili su gotovo 10.700, što je 80 posto od ukupno ostvarenih ove godine, odnosno 66,66% u odnosu na lani. U istom razdoblju ostvareno je 90.664 noćenja (84% od cijele godine), odnosno 69,92% u odnosu na lani.

Na prvom mjestu su Nijemci, kojih ima čak 95 posto u odnosu na lanjske brojke. Slijede Austrijanci, Hrvati, Slovenci i Poljaci, a velik porast ostvarili su Švicarci, kojih ima čak i više nego prošle godine (104%).

Gosti uglavnom borave u privatnom smještaju, kampu, a najmanje u hotelu.

U privatnom smještaju, doznajemo od Latin, mahom borave Nijemci kao i inače, a zatim svi ostali koji su prethodno navedeni. Talijani su ove godine podbacili.

-U ovim okvirima zadovoljni smo sezonom. Srpanj je bio uspješan. Najviše gostiju imamo u privatnom smještaju, dok hotel bilježi lošije rezultate. Najbolje i najbrže se popunjava privatni smještaj zbog izoliranosti od ostalih gostiju, komentirala je Latin.

HRVATSKA: U protekla 24 sata 77 novozaraženih i dvoje preminulih, 59 osoba se oporavilo

Europa dala Bina Istri „zeleno svijetlo“ za produljenje koncesijskog ugovora i gradnju druge cijevi tunela Učka