in

U Poreču boravi poznati njemački biznismen i TV zvijezda Robert Geiss

Poznati njemački biznismen i televizijska zvijezda Robert Geiss, ovih dana sa obitelji boravi u Poreču, a njegova jahta Indigo Star I, koja plijeni pažnju prolaznika usidrena je na porečkoj rivi. Dobrodošlicu u Poreč zaželio mu je gradonačelnik Loris Peršurić, te izrazio zadovoljstvo što strani nautičari odabiru porečku luku za svoje odredište.  

Geiss kojega su jučer i u Poreču prepoznali i pozdravljali turisti s njemačkog govornog područja, u Njemačkoj je najpoznatiji po svom reality showu Die Geissens, u kojem prikazuje luksuzni život koji vodi sa svojom obitelji, suprugom i dvije kćeri. Poznat je i po modnom brendu Uncle Sam koji je osnovao osamdesetih godina, kasnije prodao, a njegov brat ponovno kupio deset godina poslije. Geiss je živio u Monaku, gdje se bavio ulaganjima na burzi, a popularnost mu je počela rasti 2011. kada je postao protagonist spomenute TV emisije na njemačkom RTL2 kanalu. Prije sedam godina osnovao je modnu marku Roberto Geissini, popularnu u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Luksemburgu, a prije nekoliko godina otvorio je manji luksuzni resort na svom imanju u blizini Saint Tropeza. Popularan je i na društvenim mrežama, te samo na Instagramu ima oko 400 tisuća pratitelja.

U Poreč je došao preko svog agenta, a njegova jahta dužine 34 metara u Poreču ostaje do sutra, priopćeno je iz Grada Poreča.

Iz Lučke uprave Poreč poručuju kako je ovo jedna u nizu luksuznih jahti koje će ove godine koristiti sidrište i vezište u porečkoj luci, čime se promovira nautički turizam kakav i priliči Poreču. Zadovoljstvo dolaskom jahti na porečku rivu izrazio je i direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, koji je dodao kako je ovo pokazatelj da su zaštitne mjere popustile, te očekuju značajnije dolaske turista ovih dana, a nautički turizam je jedan od strateških ciljeva u turističkom portfelju Poreča, zaključio je.

POREČ: Ljetna škola jedrenja za djecu od 7 do 12 godina

POREČ: Prva besplatna edukacija Poduzetničke akademije za žene