in

UMAG: Plaža Villa Rita dobila fitness labirint park

Foto: Grad Umag

S ciljem jačanja turističke destinacije i povećanja konkurentnosti Umaga na području turizma krajem 2018. godine je na području Stella Marisa pokrenuta 6. faza za Umag iznimno značajnog projekta „Villa Rita“, a koja se odnosi na uređenje fitness labirint parka. Ova je faza projekta financirana bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 400.000 kuna, a temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Ukupna je vrijednost ove investicije 1.500.000 kuna, objavio je Grad Umag na svojim stranicama.

Fitness labirint park, koji je komplementaran s ostalim dijelovima sportsko-rekreacijske zone,  proteže se na ukupnoj površini od oko 1.680 čeetvornih metara, a hortikulturno je uređeno 700 kvadrata površine parka. Postavljeno je 25 novih fitness sprava što, uz već postojećih 21 na području Komunele te na dvjema lokacijama u parku Humagum, čini ukupno 46 fitness sprava na području Umaga. Ovo je logičan slijed kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu sredine koja je dobila prestižnu titulu Europskog grada sporta 2018., objavila je gradska uprava.

Plaža Villa Rita jedna je od najposjećenijih plaža, kako domaćih, tako i stranih gostiju. Njezina je prednost u lokaciji koja je iznimno posjećena u svako doba dana u sezoni te u pred i posezoni. Upravo će visoka fluktuacija ljudi zasigurno pridonijeti velikoj iskorištenosti sprava, ali i labirinta kao dijelu pješačke zone uopće.

DUKS OPET USPJEŠAN! Rovinjska policija uz pomoć psa pronašla više od pola kilograma marihuane

VRSAR: 5. ožujka edukacija kako postati uspješan iznajmljivač u 10 koraka