in

UMAG: Plaža Villa Rita dobila fitness labirint park

Foto: Grad Umag

S ciljem jačanja turističke destinacije i povećanja konkurentnosti Umaga na području turizma krajem 2018. godine je na području Stella Marisa pokrenuta 6. faza za Umag iznimno značajnog projekta „Villa Rita“, a koja se odnosi na uređenje fitness labirint parka. Ova je faza projekta financirana bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma u iznosu od 400.000 kuna, a temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Ukupna je vrijednost ove investicije 1.500.000 kuna, objavio je Grad Umag na svojim stranicama.

Fitness labirint park, koji je komplementaran s ostalim dijelovima sportsko-rekreacijske zone,  proteže se na ukupnoj površini od oko 1.680 čeetvornih metara, a hortikulturno je uređeno 700 kvadrata površine parka. Postavljeno je 25 novih fitness sprava što, uz već postojećih 21 na području Komunele te na dvjema lokacijama u parku Humagum, čini ukupno 46 fitness sprava na području Umaga. Ovo je logičan slijed kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu sredine koja je dobila prestižnu titulu Europskog grada sporta 2018., objavila je gradska uprava.

Plaža Villa Rita jedna je od najposjećenijih plaža, kako domaćih, tako i stranih gostiju. Njezina je prednost u lokaciji koja je iznimno posjećena u svako doba dana u sezoni te u pred i posezoni. Upravo će visoka fluktuacija ljudi zasigurno pridonijeti velikoj iskorištenosti sprava, ali i labirinta kao dijelu pješačke zone uopće.

DUKS OPET USPJEŠAN! Rovinjska policija uz pomoć psa pronašla više od pola kilograma marihuane

DUKS OPET USPJEŠAN! Rovinjska policija uz pomoć psa pronašla više od pola kilograma marihuane

VRSAR: 5. ožujka edukacija kako postati uspješan iznajmljivač u 10 koraka

VRSAR: 5. ožujka edukacija kako postati uspješan iznajmljivač u 10 koraka